Izvor: Srbija Danas
12.11.2021 u 10:30
0

Brojke na strani crveno-belih

Pobedom protiv Asvela, košarkaši Crvene zvezde izjednačili su se po broju trijumfa u Evroligi sa večitim rivalom, ekipom Partizana.

Dugo su crno-beli bili najbolji srpski, ali i regionalni predstavnik u elitnom evropskom klupskom takmičenju po ovom kriterijumu, ali ih je u četrtak uveče stigao tim Dejana Radonjića, koji će ih gotovo sigurno i prestići do kraja ove sezone.

Partizan je po prvi put u ovom formatu Evrolige zaigrao u sezoni 2001/02, i tu se zadržao sve do sezone 2013/14. Ukupno 13 uzastopnih sezona.

PROČITAJTE JOŠ: KELENIČ JUNAK UTAKMICE: Čestitam mojim saigračima na borbi! (VIDEO)

U prvih osam godina Partizan je imao negativan skor, a kruna svega bila je sezona 2009/10, kad su se crno-beli plasirali na fajnal-for Evrolige u Parizu, gde su osvojili četvrto mesto. Sezona će biti upamćena i kao jedina u kojoj su imali pozitivan skor u najjačem takmičenju.

Poslednja Partizanova sezona u Evroligi bila je i prva Crvene zvezde. Zanimljivo, tada su crno-beli prošli u Top 16 fazu sa skorom 3-7, dok crveno-beli nisu imali sreće, četiri trijumfa u grupi im nisu bila dovoljna.

Tim sa Malog Kalemegdana je već u drugoj sezoni izborio plasman među 16 najboljih, a u trećoj je igrao i četvrtfinale, gde je eliminisan od moskovskog CSKA.

Baš kao i večitir rival, i Crvena zvezda ima jednu sezonu (2016/17) u kojoj joj je skor bio pozitivan, ali se tada nije plasirala u osminu finala. Zvezda je, od kad je zaigrala u novom formatu Evrolige propustila samo jednu sezonu, kada je Budućnost bila prvak ABA lige (2018/19).

U ukupnom zbiru Crvena zvezda sad ima 78 pobeda, isto koliko i Partizan. Razlika je u tome što crveno-beli imaju bolji procenat, odnosno do tog broja trijumfa došli su igrajući 21 utakmicu manje od večitog rivala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter