Izvor: Blic/Happy BSC
13.11.2021 u 17:03
0

POBEDA NAD PORTUGALOM KLJUČNA: Bez 3 boda „Orlove“ čeka mnogo teži put

Naše reprezentativce čeka presudna utakmica protiv Portugala, koja će bitno odrediti dalji tok dešavanja na Svetskom prvenstvu u Kataru. „Orlovima“ će 3 boda protiv Portugalaca olakšati grupnu fazu takmičenja u Kataru, dok će put do nokaut faze Svetskog prvenstva biti mnogo teži ukoliko se „Orlovi“ iz Portugala vrate bez pobede.  

PROČITAJTE JOŠ:  NEREDI U MOSTARU: Tuča zbog grafita, sukobili se navijači Veleža i Zrinjskog!

Dragan Stojković Piksi je bio optimističan pred put u Lisabon, ali ne treba zanemariti velika imena u portugalskoj reprezentaciji koja će pred naše reprezentativce staviti, bez ikakve sumnje, izuzetno težak izazov. 

Dobra vest je da će Srbija, i ako izgubi od Portugala, biti domaćin baraža za odlazak u Katar, pošto šanse da naša reprezentacija ne bude među tri najbolje drugoplasirane ne postoje. Pored nas to će biti Italija ili Švajcarska iz grupe C, odnosno Švedska ili Španija iz grupe B. Te reprezentacije su u ovom trenutku poravnate na tabeli, a poslednje kolo odlučivaće ko će direktno na Svetsko prvenstvo, a ko će u baraž.

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK I DALJE OBARA REKORDE: Evo u čemu je prevazišao i Rafu i Federera!

Dakle, ukoliko naši reprezentativci ne uspeju da ostvare trijumf u Portugalu, čeka ih dva duela u Beogradu u okviru baraža. Prvi bi bio duel sa nepovlašćenom ekipom, dok bi se u drugom susretu sastali sa pobednikom meča povlašćene i nepovlašćene ekipe.

Po trenutnim rezultatima, među povlašćenim ekipama biće još i Hrvatska ili Rusija, dve reprezentacije koje će direktnim duelom odlučiti ko će direktno u Katar, a u baražu su već sigurni Škotska i Poljska.

Što se tiče nepovlašćenih timova, pored Velsa i Austrije, koje su do baraža došle pomoću Lige Nacija, do mesta nepovlašćenih timova u baražu došli su najverovatnije i Češka, Norveška, Ukrajina i Severna Makedonija.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter