Izvor: Tanjug
03.12.2020 u 18:37
0

Delegacija EU:Tegeltija da uvaže zahtev i podnese ostavku

Delegacija Evropske unije u BiH saopštila je povodom današnje sednice Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) da je ugled ove institucije „ozbiljno poljuljan“ navodima o korupciji njenog predsednika Tegeltije.

„Težina poslednjih optužbi baca sumnju u sposobnost predsednika da rukovodi VSTS-om i pravosuđem u BiH, čime nanosi štetu kredibilitetu i integritetu VSTS-a i svim poštenim, marljivim i profesionalnim nosiocima pravosudnih funkcija u zemlji“, navodi se u saopštenju.

Ocenjujući da je pozitivno to da je današnja vanredna sednica VSTS ponudila stvarnu i kritičku raspravu, iz Delegacije EU pozivaju Tegeltiju da deluje odgovorno i zaštiti tu instituciju tako što će, kako navode, uvažiti stavove Saveta o potrebi podnošenja ostavke.

NAJVAŽNIJE DANAS

CRNI NIZ SE NASTAVLJA! Danas 7.802 novozaraženih, 61 preminulo

MLADI MAŠINOVOĐA ISKOČIO IZ TERETNOG VOZA U PUNOJ BRZINI: Hitna pomoć na licu mesta

STIGLE RODE: U Boru se porodila trudnica zaražena koronom, urađen carski rez

DOME, SLATKI DOME: Novak ponovo uzeo reket u ruke, krenuo u POHOD! (FOTO)

OTKLONJENE SVE DILEME: Evo KO I KADA MOŽE DA RADI od sutra posle 17h

Time bi se, kažu, sprečilo produžavanje krize u celom pravosuđu i pomoglo bi da se vrati poverenje javnosti.

„Izostanak odgovarajućeg delovanja bio bi šamar građanima i pravosudnoj zajednici, uključujući i članove VSTS-a koji služe instituciji kako i dolikuje. To bi takođe predstavljalo i ozbiljno podrivanje sposobnosti zemlje da se pridržava evropskih standarda u oblasti vladavine prava koji se tiču nezavisnosti i integriteta pravosuđa“, navodi se u saopštenju Delegacije EU u BiH, preneo je sarajevski portal Klix.

Današnjaj vanredna sednica VSTS održana je povodom najnovije afere prisluškivanja Tegeltije kada je, kako se tvrdi, nameštao posao sestri jedne koleginice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter