Izvor: happyBSC
09.12.2020 u 09:50
0

NOVA HAJKA NA SRBE U SARAJEVU Dodik poziva u pomoć Srbiju

Sarajevo je krenulo na Milana Tegeltiju!

NAJVAŽNIJE DANAS

UDES KOD VELIKE PLANE: Poginula jedna osoba

PREVRNUO SE KAMION KOD SREMSKE MITROVICE: Ima povređenih

DANAS SE SLAVI SVETI ALIMPIJE: Ova stvar se nikako ne radi

Srpski političar, inače predsednik Visokog sudskog i tužilačkog Savjeta BiH, nakon što je jedan sarajevski portal objavio audio snimak, izložen je ogromnom pritisku medija iz Federacije i političara, koji pokušavaju da ga diskredituju i oteraju sa funkcije, jer je kadar iz Republike Srpske. Tegeltijinu ostavku traži SDA Bakira Izetbegovića, OHR i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, ali i američka ambasada i deo diplomatskog kora u Sarajevu.

Pored svega, Tegeltija je dobio i pretnju ubistom zbog čega je obavestio Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH, i Željku Cvijanović, predsednicu Srpske.

– Ugrožena mi je bezbednost, izložen sam nezakonitim obaveštajnim i paraobaveštajnim aktivnostima, prisluškivanju i sumnjam da mi prete likvidacijom. Na ovo ne mogu da pristanem i sutra ću saopštiti da li ostajem na funkciji u Sarajevu – podvukao je predsednik VSTS.

Na novu hajku žestoko je reagovao i Dodik, koji je među prvima bio izložen pretnjama i pritiscima iz Sarajeva i međunarodne zajednice.

SAZNAJTE JOŠ

JEZIVO SVEDOČENJE I VAPAJ OCA: Sekta će mi UBITI decu zbog bivše SUPRUGE i njene porodice koji su ČLANOVI!

PAKAO NEPREDVIDIVE KORONE: Devojka (22) pre virusa bila zdrava i prava, sada se bori za život u Batajnici

NASTRADALI DEČAK BIO OMILJEN U ZGRADI: Tuga u naselju Braće Jerković

– Ovo što hoće da urade sa Tegeltijom nije bezazleno. Poruke o ubistvima i meni i drugima iz RS su svakodnevne. Ko god je pokušao da radi u skladu sa interesima RS i predstavlja Srbe u Sarajevu, prolazi onako kako prolazi Tegeltija. Mislim da je vreme, da se o ovome raspravlja i na Skupštini Srpske, a da o  ovome razmatra i Skupština Srbije. Predložićemo, da ovo razmatra i Sabor Hrvatske, jer su i oni potpisnici Dejtonskog sporazuma – istakao je Dodik.

Reagovala je i predsednica Republike Srpske.

– Ovo je ambijent u kojem se teško funkcioniše, a ovo nije jedina pritužba koju smo dobili od ljudi koji funkionišu na nivou BiH. Oni su pod stalnim udarom i tamo se vodi totalna hajka protiv kadrova iz RS. Kršenje nadležnosti, nepostojanje zakona i Ustava BiH, zaobilaženje institucija RS, nelegitimno postavljanje rukovodstava… Tako danas izgleda stanje u BiH, a na sve ovo međunarodni predstavnici ćute i osuđuju Srpsku što ukazuje na ove probleme – istakla je Željka Cvijanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter