Izvor: tanjug
15.11.2021 u 18:59
0

Savetnik Blinkena stigao u Sarajevo

Derel Kolet, viši politički savetnik američkog državnog sekretara Entoni Blinkena stigao je danas u službenu posetu Sarajevu, gde će razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i visokim predstavnikom predstavnikom Kristijanom Šmitom.

PROČITAJTE JOŠ:KORONA U REGIONU: Ovog ponedeljka više novozaraženih u odnosu na prošli

Uoči njegovog dolaska saopšteno je da će Kolet u tim razgovorima preneti snažnu poruku SAD da bi svaki pokušaj da se poništi 26 godina mira i napretka u BiH, a što bi bilo učinjeno povlačenjem iz državnih institucija i narušavanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, stvorilo teškoće za građane i bilo veliki destimulans za investitore i izvor ozbiljne zabrinutosti za međunarodnu zajednicu.

PROČITAJTE JOŠ:UHAPŠEN MUŠKARAC U BARU: Pucao u komšijin automobil!

Kolet u Stejt departmentu obavlja poslove iz širokog spektra pitanja kao i posebne diplomatske zadatke prema upustvima sekretara Blinkena, preneli su sarajevski mediji.

Kolet je u Sarajevo doputovao samo nekoliko dana nakon što je tu u trodnevnoj poseti boravio specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter