Izvor: Tanjug
15.12.2020 u 10:05
0

VUČIĆ ISTIČE: Tojo tajers biće jedan od najvećih izvoznika iz Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas, na ceremoniji polaganja kamena temeljca za fabriku japanskog Tojo tajersa u Inđiji, da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

„Izvoz Tojo tajersa biće na nivou od 240 miliona evra, i to će biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije“, rekao je Vučić.

To su, kaže, ogromni podsticaji za razvoj srpske ekonomije, ali još važnije je, što posle ovog ulaganja, očekujemo i dolazak novih japanskih kompanija.

„Ovo je važna stvar za Srbiju, od ogromnog značaja“, naglasio je Vučić.

PROČITAJTE I…

SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE NA JEDNOM MESTU: Ova pravila biće na snazi narednih mesec dana

Vučić danas na polaganju temeljca za Tojo tajers u Inđiji

PROBLEM O KOM SE MORA VODITI RAČUNA: Korona zbog trombova ubija s odloženim dejstvom

SZO: Od ukupnog broja obolelih od korone, 14 odsto su medicinari

LAĐEVIĆ OBJASNIO TAČNU PROCEDURU: Šta da radi i KUDA DA IDE svako od nas ako test pokaže da je pozitivan na koronu!

Precizirao je da je reč o investiciji od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiju, zbog čega je zahvalan svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju.

„To nije pitanje jednog ili dva sastanka, poregovore smo počeli u maju 2017. godine. Tri i po godine su trajali razgovori i pregorovi da biste jednog giganta doveli u Srbiju, da imate ovako važnu investuticju za Inđuju, Vojvodinu i celu Srbiju“, rekao je Vučić.

Poručio je građanima Inđije da je sa ovom fabrikom „njihova budućnost zagarantovana“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter