Izvor: Happy BSC
16.11.2021 u 11:06
0

Novogodišnja rasveta će na ulicama prestonice zasvetleti 1. decembra

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da će novogodišnja rasveta u deset gradskih opština biti uključena oko 1. decembra, a u prigradskim oko 5. decembra, kao i da je do sada od 123 ulice okićeno 53. 

Prema njegovim rečima, Beograd ima jednu od najboljih novogodišnjih rasveta u ovom delu Evrope što pokazuje da kao grad napredujemo. 

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ: Skoro trećina građana je vakcinisana trećom dozom!

– Već su okićeni London, Njujork i Moskva, a i Beograd se kiti. Pored ulica imamo i druge lokacije koje ukrašavamo, kao što su parkovi i trgovi. Novogodišnja rasveta će ostati sve do Sretenja, odnosno do Dana državnosti – rekao je Vesić i dodao da uključivanje novogodišnje rasvete znači početak manifestacije „Beogradska zima”, koja sadrži veliki broj programa za decu kao što su Trg bajki ispred opštine Zvezdara, program u Parku vojvode Vuka, a u planu su i programi u centrima svih prigradskih opština, dok će u centru grada, pored klizališta biti organizovan i doček Nove godine. 

Vesić je podsetio da građane u novogodišnjoj noći očekuje spektakl na platou ispred Doma Narodne skupštine.

PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD: Otvoren punkt za vakcinaciju u TC „Rajićeva“

– Pevaće tri naše velike zvezde: Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović. Osim toga, 30. decembra na Slaviji će biti organizovano veče za mlađe, a već 1. januara nas očekuje manifestacija „Ulica otvorenog srca”, kako u Svetogorskoj ulici, tako i u svim drugim delovima grada, jer „Ulicu otvorenog srca” organizujemo u svih 17 gradskih opština – rekao je Vesić i dodao da od epidemioloških mera zavisi kako će doček biti organizovan što u ovom trenutku niko ne može da zna,, kao i da je dobro što se broj zaraženih smanjuje.

Vesić je istakao da je na nivou Grada u poslednje dve godine postignuto da javno zdravlje bude sačuvano, ali da se u isto vreme i radi, kao i da je Beograd jedini grad u Evropi u kome je prošle godine održan Džez festival, jedini grad u kome je organizovan filmski festival koji mogu da posete turisti.

– Lako je doći do nas jer priznajemo sertifikate Evropske unije. Mi smo grad koji živi od turizma i zato je važno da se mera između čuvanja javnog zdravlja i toga da ugostitelji rade održava i nadalje. Siguran sam da će mnogo, ne samo naših sugrađana, već i ljudi iz regiona doći da dočeka Novu godinu u Beogradu – naglasio je Vesić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter