Izvor: happyBSC
18.12.2020 u 11:11
0

NOVA DILEMA STRUČNJAKA Koliko vitamin stvarno D ubija koronu

Britanski stručnjaci naglasili su kako trenutno nema dovoljno dokaza da suplementi vitamina D štite ljude od koronavirusa.

OVO MORATE ZNATI

NOĆ U BEOGRADU: Tri osobe povređene u udesu na Ledinama

HOROR KOD NOVOG BEČEJA: Dušan (28) se zapalio na njivi, progutala ga buktinja

VLADIKA JOANIKIJE PORUČIO: Mitropolija zadovoljna izmenama Zakona o slobodi veroispovesti

METEOROLOG O DETALJNOJ PROGNOZI I OTKRIVA ŠTA NAM SE SPREMA: Glavne promene počinju 24. decembra

IZ AMSS PORUČUJU: Slabiji intenzitet saobraćaja, oprez zbog magle i sumaglice

Stručna komisija koja se sastoji od članova Nacionalnog instituta za zdravstvo i negu, Javnog zdravstva Engleske i Naučnog savetodavnog odbora za prehranu, naglasila je kako je potrebno da urade dodatna istraživanja kako bi se dokazao pozitivan učinak vitamina D kada je reč o zaštiti od korone.

Ipak, iako britanski stručnjaci nisu potpuno sigurni u efekte vitamina D u zaštiti od koronavirusa, savetovali su građanima da i dalje uzimaju preporučene dnevne doze vitamina kako bi tokom zimskog perioda kosti i mišići ostali u potpunosti zdravi. Zdravstveni zvaničnici izvršili su reviziju dokaza o vezama između vitamina D i koronavirusa nakon što je određeni broj studija sugerisao da bi vitamin D mogao igrati značajnu ulogu u imunološkom odgovoru tela na respiratorne viruse.

SVE O KORONI

Preminula majka Mila Đukanovića: Izgubila bitku sa virusom korona

KRIZNI ŠTAB DANAS ODLUČUJE: Jedni za popuštanje mera dok drugi kažu „NEMA ŠANSE“!

MINISTARSTVO ZDRAVLJA RUSIJE JASNO: Imunitet od „lagane“ vakcine trajaće TRI DO ČETIRI MESECA

STRUČNJACI PORUČUJU: Ljudi, slavite sa najužom porodicom! NEMA MESTA U SMEDEREVSKOJ BOLNICI

BORBA SA KORONOM: Evo šta tačno nova vladina uredba propisuje za decu stariju od četiri godine

Međutim, nakon istraživanja, otkrili su da i dalje ne postoji dovoljno dokaza koji bi povezali vitamin D i zaštitu od koronavirusa. Zdravstveni stručnjaci koji su proučavali dokaze rekli su da je potrebno više visokokvalitetnih kontrolisanih ispitivanja pre nego što bi mogli da donesu bilo kakve zaključke.

Britanske vlasti su već ranije donele odluku da će više od 2,5 miliona ljudi u Engleskoj, koji pripadaju rizičnoj grupi, ove zime dobiti besplatne isporuke vitamina D. Vlasti u ovoj zemlji saopštile su da će isporuke četveromesečnih zaliha vitaminom D početi u januaru, što bi trebalo da poboljša njihovo zdravlje i održi kosti i mišiće zdravim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter