Izvor: Tanjug
28.12.2020 u 10:31
0

VESIĆ: Beograd sledeće godine gradi šest vrtića

Beograd je danas raspisao tender, vredan 1,9 milijardi dinara, odnosno 16,2 miliona evra, za izbor kompanija koje će do 2023. godine projektovati i graditi ukupno 16 novih vrtića, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je precizirao da će se se naredne godine graditi šest vrtića, a u periodu 2022-2023. još deset obdaništa.

O OVOME SE PRIČA:

RHMZ UPOZORAVA! Snažni udari košave! Temperatura iznad proseka!

JAK ZEMLJOTRES NEDALEKO OD ZAGREBA! Osetio se u celoj Hrvatskoj!

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA HRVATSKE: Epicentar kod Petrinje!

On je podsetio da Beograd, nezavisno od ovog tendera, u ovoj godini gradi ili je već izgradio osam vrtića.

-Završili smo vrtić u Surčinu, raspisali tender za rekonstrukciju aneksa gradske opštine Vračar u Kursulinoj ulici i pretvaranje ovog prostora u obdanište- rekao je Vesić.

Vesić je rekao da se trenutno grade vrtići u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju u Obrenovcu, Bloku 62 i na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, u Novogradskoj ulici u Zemunu i u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici.

Objasnio je da tender koji je danas raspisan podrazumeva izgradnju 16 vrtića u naredne tri godine.

-Naredne godine gradimo šest vrtića i to u naselju Mirijevo na Zvezdari, naselju Braće Jerković na Voždovcu, u naselju Borča na Paliluli, naselju Miljakovac 3 u Rakovici, u selu Stepojevac u Lazarevcu i u Mladenovcu- naveo je Vesić.

Dodao je da to znači da će tokom ove i naredne godine Beograd dobiti, sa osam obdaništa koji se već grade ili su izgrađeni, 14 novih vrtića u kojima će biti mesta za oko 3.000 dece.

PROČITAJTE JOŠ:

LONČAR: U januaru stiže još milion doza vakcina!

PORAZ CRVENE ZVEZDE U LAKTAŠIMA

Osvanuo antisemitski grafit u Novom Sadu: Gradonačelnik reagovao! (FOTO)

ŠOK ZA NERVNI SISTEM: Novi simptomi Kovida 19, OVO najčešće osećaju mladi!

-Osim toga, u periodu 2022-2023. godine gradimo još deset vrtića u kojima će biti mesta za oko 2.000 mališana. Lokacije za ovih deset vrtića biće određene tokom naredne godine u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu -kaže Vesić.

Dodao je da se već sad zna da će jedan od tih deset vrtića biti u Sremčici.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će tako Beograd od 2020. do 2023. godine, za četiri godine, izgraditi ukupno 24 vrtića u kojima će biti mesta za više od 5.000 dece.

Kaže da je ove godine oko 3.000 dece bilo na listi čekanja za mesto u vrtićima, dok je 2014. godine na mesto u vrtićima čekalo 10.000 dece. To znači, dodaje, da već krajem naredne godine u Beogradu neće biti liste čekanja.

-To je jedna od najvećih pobeda koje smo postigli u gradu. Sve to smo uradili u situaciji kada smo u poslednje tri godine vratili roditeljima oko 3,5 milijardi dinara za duplo skuplju cenu boravka dece u vrtićima, koliko je gradska vlast naplaćivala roditeljima u periodu od 2008. do 2013. godine. Za taj novac mogli smo da izgradimo 17 novih vrtića- naveo je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter