Izvor: Objektiv
09.01.2021 u 11:22
0

SVEČANO, VATROMET NA SVE STRANE: Ovako Republika Srpska SLAVI svoj dan (VIDEO)

Na ovaj dan 1992. godine u Sarajevu, tadašnja Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, donela je Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine

Republika Srpska danas obeležava, 9. januar, Dan Republike, a Banjaluka praznik dočekuje okićena zastavama.

Na ovaj dan 1992. godine u Sarajevu, tadašnja Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, donela je Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine.

Kao osnov za donošenje zakona vlastima je poslužio referendum iz septembra 2016., na kojem je više od 99 odsto izašlih glasača, građana Republike Srpske, na pitanje – “Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske?” odgovorilo sa “Da”.

Zbog pandemije virusa korona, za razliku od prethodnih godina, ovaj 9. januar biće obeležen u skladu sa predloženim epidemiološkim merama. Dakle, neće biti parade, već muzički defile policijskog orkestra u 14 časova.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

KRIZNI ŠTAB RAZMATRA ODLUKU: Onlajn nastava do proleća? Sve zavisi od JEDNOG PARAMETRA

DANAS JE SVETI STEFAN: Prvi koji je nastradao za veru hrišćansku

DA NE KASNITE NA POSAO: Evo kako brzo odlediti bravu i vrata automobila

A evo kako su građani Republike Srpske proslavili današnji dan. Najpompeznije je bilo u Derventi, gde su ovaj dan obeležili bakljadom. Slavlje je započelo posle ponoći, a nastavilo se i danas.



Naime, Vizuelnim performansom, ljubav prema Republici Srpskoj iskazali su pripadnici ekipe “Patriot boys”, koji su na isti način prethodnih godina 9. januar proslavljali u Banjaluci i Prijedoru.

U Foči nije bilo ništa manje svečano. Naime,  Navijači beogradskih “crveno-belih”, koji na ovaj način proslavljaju i Svetog Stefana, razvili su platno dugo tridesetak metara sa likom mitropolita Amfilohija uz njegovu omiljenu pjesmu “Ječam žela”, koju je uživo izvela specijalni gost proslave Branka Zečević, mladi etno-pojac iz Podgorice.

I u drugim gradovima mogli su se videti vatrometi, koji su vrlo brzo osvanuli na društvenim mrežama, ako i čestitke povodom današnjeg dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter