Izvor: kurir
26.01.2021 u 09:09
0

OGROMAN ZNAČAJ ŽENSKOG SPORTA: PRIJEM U NARODNOJ SKUPŠTINI

Narodni poslanik Boris Bursać izjavio je da ženski sport ima ogroman značaj i u velikoj meri popravlja ugled Srbije kako u Evropi tako i u celom svetu.

„Svesni smo da gotovo nema bitnih sportskih aktivnosti, organizacija, manifestacija, prvenstava, takmičenja, a da u njima nema pripadnica lepšeg pola. Mnoge dame su u svojim sportskim dispilinama ostavile neizbrisiv trag a mnoge su na tom putu, ono što je neosporna činjenica jeste da pripadnice lepšeg pola svojim znanjem i sportskim umećem u velikoj meri doprinose sportskoj branši ali ugledu Srbije u svetu.“

Bursać je ponovio da država u kriznim vremenima ulaže ogroman novac kako bi se pomoglo sistemu sporta.

ZANIMAĆE VAS I OVO

ĐUKANOVIĆ POKLEKAO: Potpisao sam izmene Zakona o verskim zajednicama! (FOTO)

Upravo je stiglo 11.700 doza Fajzerove vakcine, očekuje se JOŠ!

SKANDAL! Poznati profesor Univerziteta prijavljen za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE!

Ana Brnabić o umanjenim naknadama za porodilje: Ispravićemo odluku, ne smeju da budu kolateralna šteta

IZBODEN MUŠKARAC NA VOŽDOVCU: Ne želi da sarađuje sa policijom

– Pripala mi je velika čast kada me je naša proslavljena selektorka Marina Maljković pozvala da kao narodni poslanik podržim ideju o popularizaciji ženskog sporta u Srbiji. Kao neko ko se duži niz godina bavio košarkom i kao neko ko dugo sarađuje sa Marinom mogu slobodno da kažem da nema upornije, odgovornije i kvalifikovanije osobe od nje. Ideja o Institutu za ženski sport ima vrlo jasan cilj – da se što više devojčica besplatno bavi sportom, da se uvedu u svet pravih vrednosti gde će ih treneri, koji prolaze kroz ozbiljan program Instituta, naučiti osnovnim životnim vrlinama a da kao rezultat toga Srbija u budućnosti uzima što više medalja u ženskom sportu. Ovde se na radi samo o košarci već će biti uključeni i stručnjaci iz drugih sportova poput rukometa, karatea, streljaštva, odbojke, ritmičke gimnastike… Naravno, jasno je da bez podrške države ovakav sistemski pristup razvoju ženskog sporta, i sporta uopšte, ne bi bio moguć. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću kao i predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić – država i u ovim kriznim vremenima ulaže ogroman novac kako bi se pomoglo sistemu sporta koji se sada, više nego ikada suočava sa mnogim izazovima u celom svetu. Na ovaj način država pokazuje da je finansijski stabilna i da i u ovakvim vremenima ogroman značaj i važnost daje upravo sistemu sporta. Što se tiče projekta Instituta za ženski sport, premijerka Ana Brnabić je baš na Konferenciji Ženske parlamentarne mreže koja je održana u Narodnoj skupštini Republike Srbije jasno stavila do znanja da će Vlada u svakom pogledu podržati ovaj projekat zato što se na ovaj način promoviše zdrav stil života i jača zdravlje nacije. Ovih dana sam sa Marinom i sjajnom ekipom sa Instituta posetio Požarevac i Zrenjanin gde smo uz prisustvo gradonačelnika počeli sa popularizacijom ženskog sporta. Od sada devojčice u Požarevcu mogu besplatno da se bave rukometom a u Zrenjaninu će biti organizovana čak tri besplatna sporta: košarka, gimnastika i džudo. Moramo dati sve od sebe da ovakve zdrave ideje poput Instituta za ženski sport brzo zažive i u ostalim delovima Srbije zato na nama koji se bavimo politikom ostaje da ih podržimo, promovišemo i damo im vetar u leđa – dodao je Boris Bursać.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter