Izvor: kurir.rs
31.01.2021 u 09:41
0

MOŽEMO DA ODBRANIMO TROFEJ! Srpski teniseri veliki optimisti pred početak ATP kupa

U najavi drugog ATP Kupa i prvog zvaničnog takmičenja „Australralijskog teniskog leta 2021.“ čast da svojim odgovorima otvori uvodnu konferenciju za medije teniske reprezentacije Srbije u 2021. pripala je kapitenu Viktoru Troickom:

„Veoma sam počastvovan da budem ponovo u i sa našim timom, ovoga puta u potpuno novoj ulozi. Jedva čekam da takmičenje počne, a izazov je najveći mogući – odbraniti prošlogodišnju titulu. Nadam se da će moje iskustvo i znanje u tome pomoći, uprkos tome što nas u žrebu čekaju izuzetni timovi i protivnici. Naša grupa je jaka, ali i moje verovanje u naše momke – i nadam se da ćemo doći do same završnice ATP kupa i ove godine,“ ističe Troicki, i nastavlja:

„Po mom imenovanju za Dejvis Kup selektora Srbije, znao sam da bi prva prilika da se dokažem u toj ulozi bila upravo ATP Kup, ali jedino ako istovremeno uspem da se kvalifikujem za Australijen Open. Sada kada sam to ostvario, prosto ne mogu da isčekam da takmičenje počne – i da imam priliku da svojim saigračima sa klupe sve ono što krasi moju igru na terenu. Ne osećam bilo kakvu bojazan od izazova koji nas očekuju. Pritisak i stres su nešto sa čime svi moramo da se izborimo, pa i ja – u mojoj novoj ulozi – i da je poverenje u moj tim nešto što značajno prevazilazi bilo kakve brige na putu do ostvarenja naših ciljeva!“ jasan je Troicki.

Đoković je potvrdio da su problemi sa žuljevima iz Adelajda prošlost koja ne bi trebala nikoga da brine.

„Problemi sa žuljevima su potpuno sanirani, i uveravam vas da ništa drugo nije bilo u pitanju. Žuljeva nije bilo nigde drugde, srećom,“ i nastavlja širu priču o svom doživljaju Australijske turneje: “Australija predstavlja neku vrstu drugog teniskom doma za mene, naročito Rod Lejver Arena – teren na kome sam postigao ubedljivo najveće uspehe u mojoj karijeri. Tu sam osvojio svoj prvi Grend slem 2008. i od tada me prate brojna divna sećanja na moje nastupe tu. Neki od najuzbudljivijih – kao i najdužih mečeva, poput finala 2012. protif Rafe – odigrali su se na Rod Lejver Areni, u kojoj sam osam puta podigao pobednički trofej. Teško je izdvojiti samo jedno sećanje od pregršt izuzetnih, i svake sledeće godine se osećam još bolje, dolazim u Melburn Park sa još više samopouzdanja“, rekao je Novak i dodao:

„Karantin u Australiji je zaista bio jedinstveno iskustvo, koje je nekim igračima prošao lakše, a nekima teže. Nadam se da će svi, posle napornih priprema i svega proživljenog u međuvremenu, biti sposobni i spremni za nastavak sezone. Naježio sam se kada sam izašao pred 4000 ljudi u Adelejdu – i učinilo mi se kao da su prošle godine i godine od perioda kada smo igrali pred punim tribinama. Nadam se da je iskustvo iz proteklih 12 meseci sada već samo privemeno, i da ćemo i na drugim turnirima širom sveta igrati pred publikom. Australija se izuzetno dobro izborila sa pandemijom, i sada uživa u privilegiji da održava sportska takmičenja u formatu sa publikom – po čemu je verovatno jedina zemlja na svetu. U Evropi je situacija drugačija, ali se svaka zemlja odlučila na različit način da se bori sa ovim ozbiljnim zdravstvenim problemom. U svakom slučaju, očekujem da ćemo imati još izazova tokom predstojeće sezone pored ovoga da se ponovo adaptiramo na uslove igranja pred publikom – ali tako sada stoje stvari – i želim da uživamo u prisustvu poklonika našeg sporta što više možemo u uslovima koje nam je Australija pružila,“ napominje Novak.

SAZNAJTE JOŠ I: 

IZLAZ IZ KOVID TUNELA BLIZU: Evo kad se život konačno vraća u normalu

OBLAČNO I OSETNO HLADNIJE S KIŠOM I SNEGOM: Temperatura do 10 stepeni

CRNA SUBOTA IZA NAS: Teška NOĆ u BEOGRADU, četiri saobraćajne nezgode, više povređenih

VOZIO POD DEJSTVOM PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI: U rezervoaru nađen kokain,policija odmah reagovala

Upitan za nastup na Olimpijadi u Tokiju i mogućnost da ni tamo ne bude publike, Đoković odgovara:

„Moj plan je da nastupim na Olimpijskim igrama, i zaista se nadam da će biti održane. Sigurno je da će ona okupiti veliki broj učesnika, mnogo više nego što je to slučaj i sa teniskim turnirom poput Australijen Opena. Na meni nije da bilo šta sugerišem organizatorima Olimpijade, i jedino mogu da se nadam da ću imati prilike da učestvujem sa svojim kolegama iz reprezentacije i ostalim sportistima na najstarijem tradicionalnom sportskom takmičenju u istoriji i ove godine. Nema takve časti kao predstavljati svoju zemlju na Olimpijadi, i dosadašnje tri Olimpijade su bile izuzetno iskustvo u svakom smislu za mene. Nadam se da će i predstojeća četvrta biti podjednako lep doživljaj, i to isčekujem sa velikim pozitivnim nestrpljenjem!“ ističe naš as.

Na pitanje za Krajinovića i Lajovića o tome da li očekuju da li će igrati mečeve singla tokom ATP Kupa, igrači „druge table“ naše reprezentacije kažu:

„Veoma smo uzbuđeni pred naše očekivane nastupe. U ovom trenutku nije odlučeno ko će igrati – Dušan ili ja, ali ćemo svakako dati sve od sebe da pobedimo. Prvi meč protiv Kanade će biti veoma izazovan, jer – igrati protiv Raonića uvek biva veoma teško. Smatram da smo se u ovim uslovima dobro pripremili, i nadam se da ćemo to pokazati u predstojećim mečevima,“ ističe Filip.

Lajović se nadovezuje na Krajinovića:

„U potpunosti se slažem sa onim što je Filip rekao. Uprkos svemu – karantinu, svemu što je pratilo naš put za Australiju – uz sećanja od prošle godine i činjenicu da je prošlo puno meseci a da nismo imali ovakvu vrstu atmosfere na teniskim stadionima doprinosi očekivanju da će ATP Kup i ove godine biti na nivou prošle i ostati upamćen kao izuzetan događaj. Nadam se da ćemo ponoviti naše uspešne nastupe iz prošle godine. Nalazimo se u veoma teškoj, kvalitetnoj i izazovnoj grupi – u kojoj niko neće imati komfor da sebi dozvoli kalkulacije ili greške. Od početka ćemo morati da prikažemo naš najbolji tenis, i jedino je to garancija da ćemo ponoviti ono što smo prošle godine ostvarili. Očekujem da će veliki broj srpskih navijača doći da nas bodri i ovde, i jedva čekam da ponovo doživimo to iskustvo.“

Na pitanje da li se sada dobro oseća, i šta je to što mu je najviše nedostajalo tokom meseci bavljenja tenisom u uslovima striktnih korona-protokola na turnirima i van njih, Đoković odgovara:

„Ono što mi je najviše nedostajalo su navijači na tribinama, i to sam više puta napomenuo u svojim razgovorima sa medijima. U ovoj fazi moje karijere, posle 15 godina profesionalnog bavljenja ovim sportom, to je nešto što me verovatno najviše podstiče i motiviše za nastupe. Igrajući pred publikom, upijanje energije koju vam ona pruža predstavlja izvor strasti i zadovoljstva koju osećam na terenu – i zaista nije bilo lako igrati pred praznim tribinama krajem prošle godine. U Beču smo imali nešto malo publike, što je bilo dobro – jer je zaista čudno igrati bez podrške tog tipa. Na kraju, ako morate da presečete – bolje je igrati čak i u takvim uslovima, jer to omogućava igračima da se bave sportom koji obožavaju i od koga žive. U tom smislu sam zahvalan, kao i svi ostali igrači prisutni ove godine u Australiji, da imamo mogućnost da treniramo i da se takmičimo, i u tome uživamo. Period karantina u Australiji je bio veoma težak i izazovan – posle bazičnih priprema koje smo sproveli sa našim timovima – i sada želimo da se prepustimo punom užitku nastupa na terenu, nešto što nam je svima najiskrenije najviše nedostajalo,“ ističe Đoković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter