Izvor: Tanjug
31.01.2021 u 14:12
0

SRBIJA NASTAVLJA DA POMAŽE HRVATSKOJ: Naš konzulat u Vukovaru donirao kontejnere ugroženima

U sklopu humanitarne akcije Srpskog narodnog vijeća (SNV) „Banija je naša kuća“, tokom vikenda su tom području Hrvatske pogođenom nedavno zemljotresom dostavljeni kontejneri iz donacije Konzulata Srbije u Vukovaru kao privremeni smeštaj nastradalom stanovništvu.

Kontejnere su danas dostavili predsednik SNV i saborski zastupnik Milorad Pupovac i konzul Srbije u Vukovaru Milan Šapić u banijska sela Luščani i Majske Poljane, porodicama Vilus i Paspalj.

Konzulat Republike Srbije u Vukovaru je tokom jučerašnjeg dana, a pre današnje akcije, dostavio donirane kontejnere u kamp Štaba civilne zaštite za otklanjanja posledica potresa u Lekeniku, saopštio je SNV.

PROČITAJTE I:

METEOROLOZI NAJAVILI DRASTIČNU PROMENU VREMENA: Meteo alarm upaljen zbog kiše i snega, od utorka MNOGO toplije

OKSFORDSKI UNIVERZITET SA NAJNOVIJIM PODACIMA: Srbija 1. u EVROPI, a 3. u svetu po BROJU VAKCINISANIH

DANAS PAUZA: Beograd na dobrom 21. mestu po broju vakcinisanih ljudi, a ove opštine u Srbiji su LIDERI

SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA STRAVIČNO UBISTVO U PANČEVU: Policija još traga za ostalim beguncima

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NEMAČKOJ SE NE SMIRUJE: Važe rigorozne mere, ovo su pravila koja važe za građane Srbije

Donirani kontejneri imaju sanitarni čvor i instalacije, pa se odmah u njima može živeti, naglasio je konzul Šapić i istaknuo da se „konzulat pridružio akcijama pomoći Baniji koju su već uputili iz Ambasade Srbije u Zagrebu, 25 stambenih kontejnera, kao i odluci Vlade Srbije da među prvima donira pomoć Hrvatskoj od milion evra“.

Takođe posebne radne grupe SNV na terenu opremaju sa sanitarnim čvorovima kontejnere koji su u prvom naletu, par dana nakon potresa, dostavljeni unesrećenima, kada je glavni prioritet bio krov nad glavom.

Humanitarna akcija koju je pokrenuo SNV, a u koju su se uključili mnogi donatori, pokrenula je brojne pojedince i organizacije iz Hrvatske, BiH i Srbije da novcem, hranom, higijenskim i drugim potrepštinama, kao i kontejnerima pomognu razrušenoj Baniji, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter