Izvor: Happy BSC
16.02.2021 u 14:51
0

NOLE U POLUFINALU! Dramatičan meč u četiri seta, ali Zverev je pregažen!

Najozbiljniji test u dosadašnjem delu takmičenja je rešen, Nole za finale u Melburnu igra protiv Aslana Karaceva

VESTI DANA

Uhapšen Buba Koreli!

SRČANI PROBLEMI U DOBA KORONE: Dr Ristić upozorava na OBAVEZNU proveru ovih parametara

UŽASNE POSLEDICE: Naš stručnjak otkriva šta se dešava ako ne menjate masku

UJUTRU OBLAČNO I SA MRAZOM: Pogledajte kakve nas temperature očekuju narednih dana

Generalna proba za krajnju završnicu u Melburnu je uspešno odrađena. Novak Đoković uspeo je da, u meču gde je skoro stalno morao da se vraća iz minusa, savlada sedmog tenisera sveta Aleksandra Zvereva sa 6:7(6), 6:2, 6:4, 7:6(5) i da se plasira u polufinale Australijan opena!

četvrti set

7:6 – Kraj! Ide Đoković u polufinale!

6:6 – Preživeo je Novak set loptu. Taman kada su svi pomislili da je to-tona 40:0, Zverev se iz pepela uzdigao i došao do djusa, a onda i do set lopte… Ipak, preživeo je Đoković, idemo u taj-brejk!

5:6 – Sa nulom, Zverev se obezbedio i sada ima siguran taj-brejk.

5:5 – Koncentrisan Novak na mreži u dva navrata, pa iako je došlo do djusa i velike opasnosti, idemo dalje. Borba se nastavlja.

4:5 – Zverev sa nulom dobija gem, iako mu nije bilo tako lako. Ipak, sada Đoković mora da servira za ostanak u setu.

4:4 – Ne dozvoljva Novak Saši da ponovo dođe do brejka, iako je morao da se brani od dve takve šanse. Jednu je rešio forhend dijagonalom, a drugu skraćenom lopticom.

3:4 – Visile su prilike u ovom gemu, imao je Nemac problema, ali je dobio neke poklone od Srbina koje je oberučke prihvatio.

3:3 – Potvrda je tu. Sada su snage ponovo jednake, Zverev je dopustio istu stvar kao i u drugom setu i to ga sada, sigurno, krajnje frustrira.

2:3 – Brejk Đoković! Koliko je ovo bilo bitno. Svaki gem donosi muke onome koji servira, a Novak je sada dobro zakuvao protivniku koji nije uspeo da se odbrani od dve brejk lopte, tačnije već od prve. Nole je ponovo u igri za četvrte set!

1:3 – Ovo je moglo da ode u nepovrat, shodno tome da je Novak imao tri brejk prilike protiv sebe. Negde mu je servis pomogao, negde forhend, ali je uspeo da se izvuče iz ove neugodne situacije i da ostane kompetentan u ovom setu.

0:3 – Strašno bitan gem pripao je Zverevu, iako je Novak imao priliku da kroz jednu razmenu na 30:40 napravi brzi povratak. Nije Nemcu bilo lako, nije ga servis služio, ali ni Đokovićeva igra nije bila na nivou.

0:2 – Ovo nije mirisalo na brejk, ali ga je Zverev napravio… Lepo je ušao u gem Novak, došao do 30:0, ali onda mu se ruka skraćivala u razmenama što nije svojstveno za njega. Prošao ga je protivnik dva puta na mreži, izgarao do brejk lopte koju je na kraju i realizovao.

0:1 – Počinje Saša ovaj set dobro, moraće Novak da traži drugu šansu za brejk.

treći set

6:4 – Vrhunska realizacija i set za Novaka! Srpski as je kompletirao preokret i sada je na korak od polufinala Australijan opena!

5:4 – Pa, kakav je ovo gem bio – Đoković do novog brejka! Izgradio je najbolji na svetu dva poena, došao do 0:30, a onda je u najdužoj razmeni u meču došao do velike tri brejk lopte od kojih je odmah iskoristio prvu. Serviraće za preorket u setovima!

4:4 – Postojala je bojazan posle prvog poena da će biti gusto, ali je srpski teniser ovoga puta sjajno kontrolisao stvari sa osnovne linije. Đoković je, posle 0:3, sada i zvanično u trećem setu.

3:4 – Brejk za Novaka! Zverev je sakupio 18 asova do ovoga momenta, ali je zato sa prvom duplom servis greškom dozvolio Novaku da dođe do 30:30, a onda i jednom lošom reakcijom poslao loptu direktno na reket Đokoviću koji je pasing šotom došao do brejk lopte. I… nova dupla servis greška. Sjajan momenat za to, Novak se vraća!

2:4 – Đoković je dobar na mreži, ima 81 odsto uspešnosti kada se nađe na tom delu terena, što ga je i izvuklo iz neugodne situacije u ovom gemu (0:30).

1:4 – Velika šteta zbog propuštene prilike, a najviše je ispaštao reket kojeg je Novak slomio nakon neuspešne paralele koja je mogla da donese prevagu.

1:3 – Prvi gem za Novaka u ovom setu. Bilo je muke, morao je da poradi na njemu, ali je na sreću, Saša promašio jedan zicer iz forhenda.

0:3 – Potvrda brejka od strane nemačkog tenisera koji nije izgubio niti jedan poen u ovom gemu. Moraće Đoković da vrati igru iz drugog seta, jer se alarm već polako čuje.

0:2 – Iznenadno, brejk za Zvereva… Prilično izgleda kao poklonjen gem Đokovića. Dve prilike je dobio Nemac da oduzme servis Novaku – prvu nije iskoristio zbog asa sa druge strane, ali onda je usledila dupla servis greška. Zaista šteta, ritam i igra su bili tu, ali je usledio neočekivan pad.

0:1 – Neće se Saša lako predati, a to je pokazao i prvom gemu ovog seta gde ga je ponovo dobro poslužio servis.

0:2 – Iznenadno, brejk za Zvereva… Prilično izgleda kao poklonjen gem Đokovića. Dve prilike je dobio Nemac da oduzme servis Novaku – prvu nije iskoristio zbog asa sa druge strane, ali onda je usledila dupla servis greška. Zaista šteta, ritam i igra su bili tu, ali je usledio neočekivan pad.

DRUGI SET

6:2 – Set za Đokovića! Bilo je neugodno na (15:30), ali dva servis vinera i as donose poravnanje u setovima. Sada smo sigurni da je pravi Đoković sa nama!

5:2 – Zverev se otima, ali teško da će sprečiti Novaka u nameri. Izgubio je dva poena, ali mu je jasno da je njegov servis pročitan i da će imati velike muke u nastavku.

5:1 – Sada je najbolji teniser sveta na samo gem od poravnanja u setovima. Nije izgubio niti jedan poen kada ubaci prvi servis.

4:1 – Zverev sada uzima gem sa nulom, ali će mu biti potrebno mnogo više od toga da bi se vratio u drugi set.

4:0 – Ne može Saša da izađe iz vrtloga drugog seta u koji ga je Đoković ubacio. Stigla su četiri brza poena, svaki nije iziskivao više od dva udarca. Ovo je pravi Novaka sada

3:0 – Još jedan brejk za Đokovića! Stao je servis sa Zverevu i eto problema. Ubacivao je tek nešto više od od 50 odsto prvog servisa, a srpski teniser je sve bolje čitao to i došao do blage opasnosti (30:30). Ritern je radio, stigala je posle razmene brejk lopta, a onda u još dužoj se Đoković prvobitno branio, ali je iz defanzive krenuo u ofanzivu koja je bila zaključena prelepom forhend paralelom.

2:0 – Stiže potvrda učinjenog u prošlom gemu. Đoković je uzeo osam od prethodnih devet odigranih poena.

1:0 – Brejk za Novaka! Ovo je igra koja se traži. Pali su brzo procenti Saši koji je dozvolio dve brejk lopte, a to Novak nije želeo da propusti, već je odmah reagovao i u jednoj razmeni naterao protivnika da pošalje loptu u mrežu.

PRVI SET

6:7 – Set za Zvereva… Imao je najbolji na svetu prvo mini brejk prednost, pa je dva napravio Zverev, a rolerkoster se nastavio sa još dva Novakova brejka (4:3). Ni to nije bilo sačuvano (4:4), ali je asom došao do izgledne situacije da završi set (5:4). Spasao je još jednu set loptu, drugu nakon devetog gema, ali nije uspeo i treću (6:8). 

6:6 – Idemo u taj-brejk. Novak ima manje vinera, a ima i više neiznuđenih grešaka, ali i kada je statistika protiv njega, on opstaje u igri.

6:5 – Sada se oseća totalno drugačija energija. Novak je vrlo lako dobio sve poene na svom servisu i sada je on taj koji vrši pritisak nad protivnikom.

5:5 – Brejk za Novaka! Stigla je nada nakon prva dva poena, jer je Novak uzeo oba uz veliku koncentraciju. Izvukao se Zverev dugom razmenom i servisom (30:30), ali brejk lopta je bila tu već u narednom poenu. Kao što je i rečeno, Đokoviću rastu šanse čim se ode preko 10 udaraca i to je bilo sada presudno gde je Novak sačuvao snagu i vratio se u set.

4:5 – Novak i bez neke fascinatne igre čuva sada servis. Došlo je do djusa, najviše zbog toga što ne bira dobre solucije i gubi stečenu inicijativu u poenima. Prva set lopta je stigla, pa onda u nastavku čak pet izjednačenja, ali se Srbin izvukao. Zverev sada servira za set.

PROČITAJTE JOŠ

ĐURIĆ O SARADNJI SA ZAPADOM: Odnosi sa SAD su temelj našeg budućeg napretka

U Srbiji vakcinisano više od 900.000 ljudi!

BAKINA KUHINJA: Kad zagrizete, pogodite u čemu je tajna ove exkluziv poslastice bez šećera (VIDEO)

3:5 – Zverev je prva dva poena dobio nakon dve izbačene loptice Đokovića izviše osnovne linije, a onda asom i servis vinerom zaključuje još jedan gem.

3:4 – Kada dođe do igre, srpskom teniseru znantno rastu šanse, nezavisno od toga da li je prvi ili drugi servis. Bez izgubljenog poena nastavlja se potera za brejkom minusa.

2:4 – Koliko će biti Novaku teško da vrati brejk govori podatak da je Zverev osvojio 9/10 poena nakon prvog servisa. Za sada, nema riterna.

2:3 – Nije Đokoviću još uvek najbolje radio prvi servis, u najmanju ruku nije bio konstantan. To ga je i dovelo do novih nevolja i dva djusa. Neiznuđene greške su se ređale (12), ali čim je proradio prvi udarac, spasena je brejk lopta i dobijen je gem.

1:2 – Uzima Đoković prvi gem u meču, ali će svakako morati da smanji broj neiznuđenih grešaka pošto u tom neslavnom segmentu vodi 7:0.

0:2 – Dobro služi servis Zvereva, tako da je uz dva asa povezao četiri sigurna poena za potvrdu brejka.

0:1 – Brejk za nemačkog tenisera odmah na startu… Odlično otvaranje gema za Novaka sa dva asa, ali onda su usledile i dupla servis i tri neiznuđene greške za prvu brejk loptu Zvereva. Totalno neočekivano je stigao još jedan slab servis koji je doneo prednost Nemcu.

Pre meča:

Đoković je kroz dosadašnji deo takmičenja u Melburnu prošao kroz rolerkoster emocija i poteškoće skoro od samog starta. Žeremi Šardi u prvom kolu mu nije bio prevelika prepreka, ali od toga momenta, kreću dugi i fizički naporni okršaji koji su na kraju i koštali Novaka povrede.

Savladao je Frensisa Tiafoa u drugoj rundi, a onda je stigao i susret sa Tejlorom Fricom gde se dogodila ta famozna povreda mišića. Izgledalo je kao da će srpski igrač da preda susret, izgubio je vrlo lako dva seta i dozvolio Amerikancu da poravna na 2:2, ali je onda dodao gas i prošao dalje.

Svi su se pitali u kakvom je stanju, ali on je nakon toga odradio trening samo u teretani, izašao na megdan Milošu Raoniću sa zavojima ispod majice i slavio sa 3:1. Sada je najveći test na redu, imao je prilično dosta vremena da se odmori za Aleksandra Zvereva koji pokazuje konstantno dobru igru.

Saša je samo u uvodnom kolu Australijan opena izgubio set od Markosa Đirona, a onda je sa nulom naređao Maksima Kresija, Adrijana Manarina i našeg Dušana Lajovića koji je imao svoje šanse.

Novak i Zverev su se prvi put sastali na egzibicionom Budlsu gde je Nemac slavio, ali to ne ulazi u zvanične susrete, tako da je situacija u međusobnim duelima na strani Noleta (6:2). Pre 11 dana su se njih dvojica gledali preko mreže na ATP kupu gde je Đoković slavio sa 2:1 u setovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter