Izvor: happybsc/tanjug
26.02.2021 u 15:47
0

DODIK POSLE IZVRŠNOG ODBORA SNSD: Stiže još 20.000 ruskih vakcina

U Banjaluci je zasedao Izvršni odbor SNSD Republike Srpske, kojim je predsedavao Milorad Dodik predsednik stranke.

NE PROPUSTITE U PETAK

ZAVRŠEN SASTANAK SA SRBIMA SA KIM: Vučić najavio gradnju novog KBC u Gračanici, nezaposlenima 200, a svakom detetu 100 evra! (VIDEO)

SJAJNA VEST! „Dara iz Jasenovca“ u trci za Oskara

NE MOŽE DA ZAMISLI SEBE U TOM AUTOMOBILU! Đukanović je u džemperu došao na vlast, a sad glumi neku elitu

PAO VOĐA „ALKATRAZA“! Uhapšen NAORUŽAN u štek stanu: Sumnjiči se za nerede na utakmicama, ORUŽJE, BEKSTVO!

Na sednici je razmatrana aktualna politička situacija u Republici Srpskoj, a pokrenuta je i inicijativa za donošenje novog Zakona o ispitivanju porijekla imovine. Dodik je novinarima govorio o tome, kako je SNSD dobio izbore u Doboju i Srebrenici. 

– U RS u nedelju stiže još 20.000 ruskih vakcina. Mogu da potvrdim da ćemo mi u nedelju dobiti još 20.000 vakcina. One će stići tranzitom preko Srbije – rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je prevladao stav u BiH da je po svaku cenu važno dobiti vakcnu. Predsedavajući Predsedništva BiH je izjavio da svaka promena ustavne materije u BiH podrazumeva prethodni sporazum strana u Dejtonskom sporazumu, a to primarno znači Republike Srpske i Federacije BiH.

– Kada se mi dogovorimo, onda se može ići u raspravu. Nikakve druge incijative nisu predviđene, niti ćemo mi biti u tome – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući inicijativu koju je nekoliko nevladinih organizacija iz regiona uputilo OHR-u u vezi promene Ustava BiH.

PROČITAJTE JOŠ

Postoji spisak: Ove ljude je PRISLUŠKIVAO Milo Đukanović!

HAPŠENJE U BUDVI: Tri Danca i Crnogorac planirali izvršenja NAJTEŽIH KRIVIČNIH DELA!

ZNA SE KO ĆE NA KOGA! Zvezda bi igrala sa Mančester Junajtedom da je prošla Milan!

Dodik je napomenuo da OHR nije nadležan za ovo pitanje i da je nezakoniti rad visokih predstavnika išao za tim da nametne zakone, a onda pribavi saglasnost lokalnih parlamenata da te zakone potvrde.

– Visoki predstavnik je samo nadležan za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma i ništa više. Čak ni Pedi Ešdaun nije smeo ući u ustavnu materiju Ustava BiH. Oni su to zaobilazno nešto menjali, ali nije smeo da uđe u intervenciju jer to nije bila njegova nadležnost – naveo je Dodik.

Dodik je naveo da padaju u vodu sva velika očekivanja da će sada međunarodna zajednica „to nešto poravnati i kako će eliminisati Republiku Srpsku“, prenela je Srna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter