Izvor: Tanjug
28.02.2021 u 18:00
0

KRKOBABIĆ: Predlog – 150.000 kuća za mlade poljoprivrednike

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić najavio je danas da će uskoro to Ministarstvo izneti detaljni predlog programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima.

Krkobabić je istakao da je takvih kuća, prema nekim procenama, u našoj zemlji oko 150.000.

NAJVAŽNIJE

PATRIJARH PORFIRIJE U MANASTIRU JASENOVAC: „Zlo je ovde pokazalo lice, dolazim da se preispitam pred bezbrojnim mučenicima“ (FOTO)

SRBIJA na 6.mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Korona ne jenjava, preminulo 14 osoba!

SNALAŽLJIVI RUSI! Ovakvo gašenje požara nikad niste videli, ma sto posto! (VIDEO)

SUTRA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Odlučivaće se o DODATNOM POOŠTRAVANJU mera!

-Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega, od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti -rekao je Krkobabić.

Istakao je da u Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom, pa će taj program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo.

Takođe, dodaje, kuće će biti ponuđene i mladim nezaposlenim stručnjacima: agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima…

NE PROPUSTITE: 

KOKEZA ODBIO POLIGRAF: Nije odgovorio na pitanje da li je učestvovao u pripremi ubistva Vučića

PRIVEDEN SLAVIŠA KOKEZA!

NAPADI NA SRBE: Izboden mladić u Kosovskoj Mitrovici!

ŠOK U HRVATSKOJ: Iznenada PREMINUO gradonačelnik Zagreba Milan Bandić!

-Ali ne zaboravljamo i one mlade koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici- naveo je Krkobabić.

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić razgovarali su danas u Novom Sadu s predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine o usvojenom programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter