Izvor: Tanjug
23.01.2023 u 15:45
0

SARADNJA SRBIJE I KOREJE U OBLASTI INFORMATIKE: Sastanak ministra Jovanovića i ambasadora Đeung Lija

Uspostavljena je dobra saradnja između Srbije i Republike Koreje u oblasti informatike kroz projekte poput osnivanja Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra, SKIP centar, ocenili su danas ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović i ambasador Koreje u Srbiji Đeung Li.

Ambasador je, kako je saopštilo resorno ministarstvo, najavio da se planira otvaranje i drugog SKIP centra u Nišu.

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE O KIM: Vučić informisao premijerku i ministre o sastanku sa međunarodnim predstavnicima

U okviru Knowledge Sharing Programa, uspostavljena je saradnja između Srbije i Koreje u oblasti digitalizacije javne uprave, kroz projekat Centra za saradnju u oblasti elektronske uprave između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Korejske Nacionalne agencije za informaciono društvo.

Nastavak ovog projekta se očekuje kako bi se omogućila razmena iskustava i predstavili korejski primeri dobre prakse koji se mogu implementirati i u našoj zemlji.

Jovanović i ambasador su istakli da je susret predsednika Srbije i Koreje u Davosu bio veoma značajan i da otvara nove perspektive u saradnji dvaju zemalja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i mogućnost zvanične posete korejske privredne delegacije u narednom periodu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter