Izvor: Happy BSC
09.12.2021 u 17:53
0

DR STEFANOVIĆ ZA HAPPY TV: Osećate se umorno, srce vam brže lupa i imate manjak energije – prekontrolišite krvnu sliku!

Kraj godine je period kada je naš organizam najpodložniji naglim promenama vremena, a veliki broj poziva ovih dana upućen je službama Hitne pomoći. Približavaju nam se novogodišnji i božićni praznici, a koji su saveti lekara rekla je Ivana Stefanović, doktorka Hitne pomoći Beograd.

-Voditi računa o ishrani ovih dana, zbog hipertenzije, sve ono što jedemo u zimskom periodu je veoma slano. A kada izađete na sajt udruženja kardiologa, evropskog udruženja, videćete da vam baš izlazi da je hipertenzija i pušenje dva faktora koja su veoma značajni u neželjenih koronarnih bolesti. Sa obzirom na to da je pao broj obolelih i da nisu takve gužve u domovima zdravlja, da odete da proverite krvnu sliku. Dosta pacijenata se javlja da ima probleme, da srce brže lupa, da su umorni, da osećaju manjak energije, očekivano je da se javlja anemija. Osnovno zdravstveno ponašanje je da se jednom godišnje uradi krvna slika i biohemija, pa ste mirni ako je sve dobro, a ako nije, lako se leči. Oprez kada je u pitanju kovid, vakcinišite se ako to niste, jedini način da prebrodimo ovo je taj, rekla je dr Stefanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter