Izvor: HappyBSC
22.12.2021 u 17:06
0

Isplaćena pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručila je danas rešenje o davanju finansijske pomoći porodici Mihajlović koja ima duple blizance i tom prilikom  istakla da je ovo tradicionalno najlepši događaj pred Novu godinu, kome je prisustvovala i direktorka Centra za socijalni rad Zorica Pavlović. 

– Ovo je tradicionalno jedna od najlepših aktivnosti koju imamo pred Novu godinu, a to je dodela pomoći roditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca. Grad Beograd je u 2021. godinu za ove namene izdvojio 14.572.272 dinara, a takođe su i u budžetu za 2022. godinu planirana sredstva za ovu vrstu pomoći – rekla je Stanisavljević. 

Novac se od danas nalazi na računima onih porodilja koje su ostvarile to pravo, dodala je ona. 

– Davanja se isplaćuju na vreme, bez dana kašnjenja. Na ovaj način pokazujemo porodicama da su nam važne, a ovom, kao i drugim vrstama pomoći porodicama sa decom, podstičemo natalitet u Beogradu. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2021. godini bilo je 107 porodica, sa ukupno 338 dece, a od toga 90 porodica sa trojkama, odnosno 270 dece, jedna porodica sa četvorkama i 16 porodica sa duplim blizancima, odnosno 64 dece – kazala je Stanisavljević. 

Ona je istakla da se u zavisnosti od uzrasta određuje i isplata pomoći. 

– Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju pomoć od 80.288 dinara, roditelji dece osnovaca dobijaju 160.576, dok roditelji srednjoškolaca dobijaju 240.864 dinara –  zaključila je Stanisavljević. 

Zorica Pavlović je istakla da je ovo jedina bezuslovna podrška koju obezbeđuju Grad i nadležni sekretarijat, te da je Centar za socijalni rad tu da pomogne svim porodicama kojima je pomoć potrebna. 

Jovan Mihajlović, otac duplih blizanaca Ljubice i Natalije i Luke i Uroša, zahvalio je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na pomoći i istakao da je njima kao velikoj porodici svaka pomoć veoma bitna. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter