Izvor: Tanjug
24.12.2021 u 12:23
0

VULIN SA ČLANOVIMA PREGOVARAČKOG TIMA MUP-a: Najveća nagrada sačuvan ljudski život

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa članovima Pregovaračkog tima MUP i istakao da je posao koji članovi tog tima obavljaju vrlo težak i kompleksan, a situacije u kojima se neretko nalaze specifične, dodajući da je svakom članu tima jedino važno da li su spasili ljudski život.

– Vi obavljate najsloženije i najkompleksnije poslove i zadatke, spasavate ljudske živote, rešavate krizne situacije u kojima gotovo niko od nas ne bi mogao da pokaže tako visok nivo hrabrosti i trezvenosti kao što je vi pokazujete – rekao je Vulin članovima Pregovaračkog tima.

Kako je istakao, za njih ne postoje slobodni dani i praznici, najčešće su angažovani u noćnim časovima, a za taj posao ne traže nagrade i priznanja, već je za njih najveća nagrada sačuvan ljudski život.

– Hvala vam na strpljivoj i istrajnoj borbi za ljudske živote. Hoću da znate da Ministarstvo unutrašnjih poslova visoko ceni vaš rad i rezultate i da uvek možete da računate na moju podršku – poručio je Vulin, a saopštio MUP.

Dodao je da su oni svoju stručnost, obučenost, pravovremeno reagovanje i upornost da spasu ljudski život, pokazali i prošlog vikenda u Novom Sadu.

– Zahvaljujući vašim angažovanjem i profesionalnim pristupom, spasen je život tridesetšestogodišnjeg čoveka – istakao je ministar Vulin.

On je naveo da je Pregovarački tim u poslednje tri godine imao 76 angažovanja, a da su ove godine članovi tima bili angažovani 25 puta, od toga u 20 slučajeva pretnje samoubistvom.

– Imajući u vidu specifičnost posla i sve veću učestalost angažovanja Pregovaračkog tima, MUP vrlo ozbiljno razmatra formiranje posebne jedinice za pregovaranje – poručio je ministar policije.

Vulin je istakao i da je Pregovarački tim MUP-a jedan od lidera u regionu u oblasti pregovaranja u kriznim situacijama, te da je ponosan na članove ovog tima koji pokazuju visoku obučenost i posvećenost poslu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter