Izvor: Tanjug
24.12.2021 u 17:13
0

MOMIROVIĆ: U februaru početak izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin

Početak izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin očekuje se 20. februara iduće godine, rekao je ministar građevinarstva, infrastrukture I saobraćaja Tomislav Momirović nakon sastanka sa predstavnicima grada Zrenjanina i direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem.

Planirana deonica autoputa biće dugačka 105 km, a 36 km ovog autoputa direktno je vezano za Zrenjanin I izgradnja će trajati nekoliko godina.

– Vredno radimo na tome da bismo mogli da potpišemo komercijalni ugovor, da bismo mogli da dovedemo investitora na trasu, da bismo mogli da eksproprišemo teren koji će sutra biti autoput i mislim da se približavamo kraju samog tog procesa – rekao je Momirović nakon sastanka.

Planom je predviđena i izgradnja tri petlje, gradiće se 21 nadvožnjak, odnosno propust koji će omogućiti veze sa postojećim saobraćajnicama i veze sa atarskim putevima kako bi nesmetano mogla da se odvija poljoprivredna proizvodnja.

Od petlje Ečka biće 51 km do autoputa Beograd-Subotica, 44 km do autoputa od Beograda ka Šidu preko Fruškogorskog koridora, odakle će biti 21 km dužine autoputa do Rume.

– Ako posmatramo petlju Zrenjanin – Zapad koja će biti važna za građane u Zrenjaninu, petlja Ečka če biti važna za industriju, za 105 km vi ste u Šapcu, a nekad su Šabac I Zrenjanin delovali da su na dva kraja sveta I sutra će to biti putovanje manje od sat vremena – rekao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i dodao da to infrastrukturno približava Zrenjanin celoj Srbiji.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da će izgradnja ovog puta u potpunosti promeniti sliku Zrenjanina, kao i Banata i da veruje da će ovaj region postati konkurentan za privredu i investicije, kao i dolazak velikih investitora poput kineske kompanije “Linglong”.

Ministar Momirović je odgovarajući na pitanje novinara nakon prethodno održanog sastanka sa inspekcijskim organima u fabrici Linglong, takođe komentarisao izveštavanje medija o uslovima u kojima rade vijetnamski radnici u fabrici Linglong i okarakterisao ih kao netačne, kao i da je Ministarstvo svakome od njih ponudilo pomoć ukoliko žele da se vrate u svoju zemlju ukoliko se ne osećaju sigurno, te i da niko od radnika to nije iskoristio.

– Mi kao Vlada Republike Srbije ne možemo na taj način da tretiramo naše investitore, mi moramo da im damo podršku kako bi oni realizovali svoje infesticije u skladu sa zakonom naše države, što ova kompanija poštuje – rekao je on i zahvalio se inspekciji, kao i investitorima i naglasio da će ova investicija doneti veliki broj radnih mesta gradu Zrenjaninu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter