Izvor: Tanjug
01.06.2023 u 13:12
0

BORELJ OŠTRO OSUDIO NASILJE NA KIM: Poziva Kurtija da smiri situaciju

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da se nasilje na KiM mora osuditi, dodavši da će nastaviti da razgovara sa uključenim stranama.

OKUPLJAJU SE KOD MOSTA NA IBRU: Albanci sa UĆK zastavama spremaju „marš na sever“ (FOTO)

– Moramo insistirati na tome da nasilje nije put kojim treba ići. Nasilje se mora osuditi, a počinioci ovog nasilja moraju odgovarat. Svi moraju da se trude da izbegnu bilo kakvu vrstu eskalacije i nekoordinisanih poteza, rekao je Borelj po dolasku na Samit Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

On je dodao da je juče u Slovačkoj pozvao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da odigra svoju ulogu u smirivanju krize.

Kako je naveo, nada se da će istu poruku preneti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Moldaviji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter