Izvor: BSC HAPPY
07.06.2023 u 23:42
0

SRBI OSTALI PRAZNIH ŠAKA, trofej ide na Ostrvo! Vest Hem na spektakularan način osvojio Ligu konferencije: Gol u 90. „ugasio“ Fjorentinu

Fudbaleri Vest Hema osvojili su Ligu konferencije pobedom u finalu protiv Fjorentine rezultatom 2:1 (0:0). Engleski klub je do trećeg evropskog trofeja u svojoj istoriji stigao zahvaljujući golu Džaroda Bovena u 90. minutu uzbudljivog okršaja u Pragu, kojim je razočarao srpske reprezentativce iz redova Viole - Nikolu Milenkovića, Luku Jovića i Aleksu Terzića.

FJORENTINA – VEST HEM 1:2

90.minut – GOOOOOOOOL! Vest Hem vodi sa 2:1, strelac je Džarod Boven. Lukas Paketa je fantastično proigrao Bovena iza odbrane Viole, ovaj sjajno izbegao ofsajd poziciju i zatim savladao Teraćijana. Čekićari nadomak trofeja!

81.minut – Dobar pokušaj Součeka. Glavom je Čeh probao sa nekih desetak metara, lopta je išla blizu stative, ali je Teraćijano uspeo da je nekako izbaci u korner.

72.minut – Umalo preokret! Odličnu je šansu stvorila Fjorentina, na kraju je Mandragora šutirao sa nekih petnaestak metara, lopta je otišla malo pored gola.

67.minut – GOOOOOOL! Fjorentina poravnava rezultat, strelac je Đakomo Bonaventura. Ambrabat je poslao dijagonalu ka Gonsalesu, ovaj glavom spustio do Bonaventure, koji je sa 12, 13 metara iskosa pogodio dalji ugao.

63.minut – Da vidimo ima li odgovora Fjorentine na vođstvo Vest Hema. Utisak je da Viola nije zaslužila da gubi, zbog svega prikazanog.

62.minut – GOOOOOOL! Vest Hem vodi sa 1:0, precizan iz penala je bio Said Benrama. Bio je to topovski udarac sa bele tačke, u kojem golman Teraćijano nije imao nikakvu šansu. 

56.minut – Ničega u nastavku. Desetak minuta drugog poluvremena nije donelo ništa konkretno. Igra se između dva šesnaesterca, bez pravih akcija i prilika.

51.minut – Ponovo ozbiljan sudar. Gonsales i Agerd su bili u duelu, posle kojeg je ofanzivac Viole ostao da leži na travi i morala je da mu se ukazuje pomoć.

46.minut – Jović ostao u svlačionici! Jedna izmena u Fjorentini, Luka Jović je završio meč posle 45 minuta. Umesto njega, u nastavku će igrati Artur Kabral.

45+4′ Poništen gol Jovića! Posle centaršuta sa desne strane, Kuame je glavom pogodio stativu, lopta se odbila do srpskog napadača koji ju je poslao u mrežu, ali je bio u malom ofsajdu. Tom prilikom je Luka i raskrvario nos, pa mu je ukazana pomoć.

42.minut – Velika borba, ali nema golova. Videli smo svega u dosadašnjih četrdesetak minuta utakmice, ali ne i šanse i golove.

35.minut – Nastavljena utakmica. Ukazana je lekarska pomoć Biragiju, glava mu je uvijena i igraće sa čalmom.

32.minut – Prekid meča! Navijači Vest Hema su bacali čaše i upaljače ka terenu i tom prilikom „pocepale“ glavu kapitenu Viole Biragiju, dok se spremao da izvede korner. Opširnije o svemu na narednom linku.

Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

 

32.minut – Prekid meča! Navijači Vest Hema su bacali čaše i upaljače ka terenu i tom prilikom „pocepale“ glavu kapitenu Viole Biragiju, dok se spremao da izvede korner.

30.minut – Žuti karton zbog simuliranja. Komična scena na terenu u režiji Benrame. Smešan pokušaj Alžirca da inscenira prekršaj pred šesnaestercem, pao je kao u bazen i zbog toga dobio žuti karton sudije Karlosa del Sera Grandea.

24.minut – Pokušaj Milenkovića. Posle kornera Kristijana Biragija sa desne strane, Nikola Milenković je iz peterca probao glavom. Lopta je otišla preko prečke.

20.minut – Izostaju šanse. U dobrom ritmu se igra od prvog minuta, visok je tempo, snažni dueli, ali ne i konkretne prilike. Fjorentina ima čak 70 odsto poseda lopte, međutim, uzalud.

12.minut – Ponovo preti Vest Hem. Posle gužve u šesnaestercu, lopta je došla do Deklana Rajsa, koji je gađao sa ivice šesnaesterca malo pored stative.

10.minut – Dodou „pukao“ nos. Posle duela Dodoa i Saida Benrame došlo je do sudara glavama. Deblji kraj je izvukao igrač Fjorentine kojem je raskrvavljen nos. Nastaviće Brazilac meč…

6.minut – Kontrola Fjorentine. Brzo je Viola uspostavila inicijativu i drži loptu u svom posedu. Jasno je opredeljenje Vest Hema da se oslanja na kontra-napadu.

1.minut – Opasan napad Vest Hema! Sevnula je brza kontra Čekićara, loptu je dobio brzonogi Majkl Antonio i šutirao sa ivice šesnaesterca. Morao je golman Pjetro Teračijano dobro da se zagreje već u prvom minutu.

Sastavi:

Fjorentina: Teračano, Dodo, Milenković, Ranijeri, Biragi, Bonaventura, Amrabat, Mandragora, Gonzales, Kuame, Jović.

Vest Hem: Areola, Coufal, Zuma, Agerd, Emerson, Souček, Rajs, Paketa, Boven, Benrama, Antonio.

Tim iz Firence je sjajno igrao u Evropi ove sezone, što se ne može reći za domaće prvenstvo gde je sezonu okončala na osmom mestu, ispod crte za plasman na međunarodnu scenu naredne sezone. To znači da će Fjorentina morati da osvoji trofej večeras ukoliko želi opet u Evropu.

– Očekuje nas istorijsko finale, poslednji korak koji želimo da bude kao i svaki prethodni u Ligi konferencija ove sezone. Pobedom i trofejom bismo stavili šlag na tortu –  istakao je NIkola Milenković koji će zasigurno početi meč.

FINALE LIGE KONFERENCIJA: Vest Hem i Fiorentina u borbi za evropski trofej!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter