Izvor: SPUTNIK SRBIJA/HAPPY
30.07.2023 u 10:16
1

MI6 I DALJE VRLO PRISUTAN: Po čijem zadatku Ališa Kerns životom brani Aljbina Krurtija u britanskom parlamentu?

Britanija i njene obaveštajne službe odvano su sveprisutne na ovim prostorima , ali vidljivo je da ona radi po nečijoj direktivi jer malo je verovatno da ona išta može samostalno da inicira

Sagovornici tog portala navode da je ona vrlo verovatno amerčki satelit, ali takođe što je izvesno Britanija je ustvari idejni tvorac TZV države Kosovo.

Do skoro ime Ališa Kerns većini Srba nije značilo ništa, sve dok nije „životom“ počela da brani Aljbina Kurtija u britanskom parlamentu, i to sa pozicije šefice Komiteta za spoljne poslove tog tela .

Nakon packi i kaznenih mera Vašingtona i Brisela,  Kerns je crta portret moderne Srbije kao centra ogromne mreže organizovanog kriminala, dezinformacija, terorizma i destabilizacije, koji obuhvata Balkan i šire. Ona je zahtevala od Londona da preduzme odlučnu akciju i predložila mirovne trupe Londona u celom regionu, da se suprotstave navodnim pretnjama Srbije.

BIVŠI SPECIJALNI IZASLANIK EU NA KIM FEJT: „SAD gube strpljenje sa Prištinom zbog nedovoljnog napretka u dijalogu“
O njenim udarima na Srbiju, napisao je i autorski tekst Kit Klarenberg na portalu thegrayzone.com objavivši praktično dosije Ališe Kerns. Postavilo se i pitanje kakva je njena uloga uopšte i da li joj je cilj da potpiri sukobe na KiM
Ovo je legitimno pitanje i ne bi bilo neobično  piše dalje Sputnik i dodaje navodeći pomenuti sajt   da nije u pitanju žena koja je veteran specijalista za psihološki rat i britanski obaveštajni operativac sa vezama u MI 6, sa „zavidnom biografijom“ i bliskim kontaktima sa prištinskim vlastima.
Niko u britanskom parlamentu nije bio agresivniji u podsticanju etničkih tenzija na Kosovu od Ališe Kerns. Pažljiviji pogled na njen dosije otkriva obaveštajne veze i verovatno nezakonite aktivnosti u cilju promene režima.
Nakon više od dve decenije zatvaranja očiju pred brisanjem Srba na Kosovu, EU SAD su konačno pokušale da zauzdaju svog vazala, često osuđujući, pa čak i uvodeći sankcije Prištini.
Iako su trivijalne u poređenju sa kaznenim merama koje se primenjuju na države u kojima Zapad traži promenu režima, sankcije Kosovu bile su nezamislive početkom 2023. I Brisel i Vašington su jasno stavili do znanja Aljbinu Kurtiju da će kazne biti poništene, ako on ublaži tenzije sa srpskim stanovništvom i reintegriše ih u političko okrilje
U svojoj oširnoj analizi Sputnik citira novinara i spoljnopolitičkog komentatota Sinišu Ljepovjevića koji navodi da je Velika Britanija faktički podizvođač američkih „radova“.
-Britanija nema nikakav kapacitet i samostalnu politiku, a Ališa Kerns, šefica Komiteta za spoljne poslove Donjeg doma je stara američka veza i malo toga ima sa stavom Britanije. Znači, ako neka britanska institucija radi nešto na Kosovu i Metohiji to je sve kao podizvođač radova Amerike-.
Ne sporeći da Britanci uvek nešto rade na Kosovu on kaže da kada je reč o Kosovu oni to ne rade bez Amerike.
 Sa druge strane istoričar Čedomir Antić smatra da ništa nije čudno Britanija u pitanju, jer ona ima neprekidno definisanu politiku koja se protivi interesima Srbije na Balkanu.
– Uostalom, dodaje je Antić  činjenica je da je Britanija više od 200 godina Balkan geopolitički prepoznavala kao problem koji mora da reši tako što bi do kraja sprečila Rusiju da izađe na topla mora i na Bosfor i na Dardanele.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MI6 I DALJE VRLO PRISUTAN: Po čijem zadatku Ališa Kerns životom brani Aljbina Krurtija u britanskom parlamentu?”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter