Izvor: Happy BSC
17.01.2022 u 11:17
0

NOVOGODIŠNJI IBARSKI KROS(FOTO)

NOVOGODIŠNJI IBARSKI  KROS

Već su na ovoj trci pobednici sada velika imena srpske atletike, a sigurno će i neko od ovogodišnjih učesnika biti buduća zvezda kraljice sportova.

Kros se trčao na stadionu i prostoru oko stadiona. Staza je bila pretežno ravna, sa blagim uzbrdicima pri kraju kruga. Dužina jednog kruga je bila 890m, a topljenje snega i nepredvidivost terena predstavljali su pravi izazov i avanturu i za ozbiljnije trkače. Nastupilo je oko 90 takmičara u 4 osnovne starosne kategorije, podeljene u mušku i žensku kategoriju. Pre svih takmičarskih trka obeleženo je 100 godina insulina kroz istoimenu trku koju su trčali dijabetičari grada Kraljeva, a na kraju su svi dobili prigodne poklone. U trkama seniora nastupilo je 17 takmičara, dok je u kategoriji seniorki nastuplio 7 takmičarki. Najveća ikad konkurencija vidjena je u konkurenciji veterana gde je nastupilo rekordnih 40 veterana. Takmičenje je obeležio i prvi pobednik Memorijalne trke “Radoslav Vukojičić Vukoje“ , posvećeno nedavno preminuloj legendi atletike. Medalje su dodeljivali šampioni kraljice sportova – Milan Matijević, dugogodišnji atletski radnik i trener koji je iznedrio brojene šampione, Miloš Simović predsednik Sportskog saveza Kraljeva, nekadašnji reprezentativac Srbije na 400m i osvajač medalja na državnom i medjunarodnom nivou.

Takođe bio je tu i Miloš Todosijević, nekadašnji reprezentivac Srbije u skoku uvis, osvajač zlatnih medalja na Balkanskim prvenstvima za juniore i seniore. Legenda trenerske atletike Predrag Cvijović Peca takođe je dodeljivao medalje. Uz to i sjajna muzička pratnja, ali i bogat startni paket (učesnička medalja, lanč paket, slatki paket, bedž trke, kao i merenje šećera u krvi) predstavljaju pravu atletsku atrakciju. Trkači su sa takmičenja odlazili zadovoljni organizacijom i puni elana za nastup i na 13. Novogodišnjem ibarskom krosu, sledeće godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter