STARINSKI RECEPT ZA FEFERONE: Kako pravilno ukiseliti ljute papričice
Nema ništa ukusnije nego kad feferonama začinite omiljeni zimski obrok.
Vreme zimnice je počelo, a domaćice su svakodnevno u potrazi za receptima koji će im pomoći da spreme ukusne pikanterije u kojima će porodica uživati čim krenu prvi hladni dani.
Osim ajvara, paprike i ljutenice, svoje mesto u ostavi svakako treba da dobije i ljuta papričica poznatija kao feferona.
Jedna stara domaćica je svoje recept podelila sa vama, a mi vam ga prenosimo u nadi da ćete i ove godine imati šta da poslužite uz gotovo svako jelo od mesa.
Sastojci:
- 3 kg feferona
- 2 l vode
- 400 ml sirćeta
- 50 g šećera
- 50 g soli
- biber u zrnu
RECEPT ZA KISELE KRASTAVCE SA SIRĆETOM: Ukusna turšija za svaku priliku
Priprema:
Dobro operite feferone, a zatim ih raširite na krpu da se osuše.
Prokuvajte vodu u šerpi, zajedno sa sirćetom, šećerom i solju.
Stavite u zagrejane tegle nekoliko zrna bibera, a zatim gusto ubacite papričice u svaku teglu i prelijte ih mešavinom vode i sirćeta, dok je još vruća, a tegle odmah zatvorite.
Na dno široke i duboke tegle stavite krpu, poređajte na nju tegle, a zatim šerpu nalijte vodom i to tako da tegle budu do 3/4 u vodi.
Kuvajte na umeretenoj vatri, sve dok se u teglama ne pojave mehurići, za šta će biti potrebno oko 15 minuta.
Tegle, nakon toga, ostavite da se u potpunosti ohlade i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74