
Foto: Pixabay
ROLOVANA SVINJSKA PLEĆKA: Slasni delikates, meso se lepi za prste
Ovaj fenomenalni obrok oduševiće sve koji ga budu probali. Sočan i slasan.
Potrebno
1,5 kg svinjske plećke bez kosti
200 g dimljene slanine
10 krastavčića
glavica belog luka
200 g ajvara
50 ml ulja
čaša belog vina
Priprema
Meso rasecite na pola, rastanjite tučkom, posolite, pobiberite, premažite uljem i senfom, a potom natrljajte čenovima belog luka. Slaninu i sir isecite na tanke režnjeve, krastavčiće na kolutove, pa ih poređajte po mesu koje ste premazali ajvarom, urolajte ga i zavežite. Prelijte meso ostatkom ulja i čašom belog vina. Stavite u tepsiju, zatvorite folijom i pecite oko dva sata na 180 stepeni.
BRZA TORTA ZA SVE ZAPOSLENE ŽENE: Idealna poslastica sa krem bananicama, gotova za 15-ak minuta
Izvadite iz rerne, meso okrenite, opet zatvorite folijom i vratite u rernu na još sat vremena. Desetak minuta pre završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Isecite na tanke režnjeve i poslužite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

LAZANJE NA POSEBAN NAČIN: Prste da poližeš!

CELA PORODICA ĆE UŽIVATI: Zapečeni brokoli, zdrav i ukusan ručak

PRAVILNA NEGA LICA: Dermatolozi kažu da je peškir bitniji nego što mislite

PILETINA, SVINJETINA I GOVEDINA: Koliko dugo se marinira meso za savršen rezultat?

STARINSKI RECEPT: Ukusna čokoladna torta iz šerpe
