Izvor: Tanjug
10.03.2022 u 12:07
0

Susret Dodika i Nemačke ministarke spoljnih poslova: Kako „omekšati“ Brisel da BiH dobije status kandidata?

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, nakon sastanka s nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, izjavio je da je tražio da briselska administracija „omekša“ i da BiH dobije status kandidata.

„Moje je pitanje bilo da li postoji spremnost da se u vreme sukoba u Ukrajini omekša briselska administracija da BiH dobije kandidatski status“, izjavio je Dodik, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

On je naveo da je nemačkoj ministarki objasnio da u BiH nema secesionistickih namera.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodik je kazao kako se radi o značajnom spinu da se stanje u BiH prikaže nestabilnim, što, kako je naveo, nije tačno.

„Treba više podržavati EUFOR-ove procene o sigurnosti, a ne neke zabludne političke propagande koja dolazi najcešce iz Sarajeva“, izjavio je on.

Dodik je rekao da se budućnost Evrope ne može graditi na razgradnji nekih država te naveo kako misli na BiH i položaj RS-a u njoj.

„Imamo neku saglasnost da se pod pokroviteljstvom Nemačke izgradi potpuno neutralna pravna analiza o stanju BiH i tome šta je rađeno te da na bazi toga razgovaramo dalje“, izjavio je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter