ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA: Bez pečenja, spremna za tren oka, a ukus FANTAZIJA
Ako volite jednostavne torte bez jaja, brašna i previše utrošenog vremena, ovo je recept za vas.
Čokoladne napolitanke jesu popularan slatkiš, ali one su fenomenalan dodatak i u tortama!
Napravite koru od napolitanki, dodajte fil, prelijte čokoladnom glazurom i dobićete zebrastu tortu savršenog preseka, koja oduševljava ukusom, pa je na Jutjubu prikupila već 17 miliona pregleda.
KOSOVSKA BARENICA: Tradicionalni doručak za Srpsku novu godinu
Recept za zebra tortu s napolitankama
Sastojci:
200g čokoladnih napolitanki
- 300g šećera u prahu
- 5 belanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 80 g putera
- 20 g kakao praha
- 100 ml vode
- 10 g želatina
Priprema:
- Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup (prečnika 18 cm), gde ćete je rasporediti kao koru.
- Belanca umutite, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
- Polovimu smese prelijte preko napolitanki.
- U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
- Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
- Ostavite u frižider na pola sata.
- Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
- Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74