
Foto: pixabay
DOMAĆA PAŠTETA: Napravite sami omiljeni namaz
Domaća pileća pašteta pravi se lako, a ukusom nimalo ne zaostaje za onom kupovnom.
Potrebno je
1 glavica crnog luka
6 kiselih krastavaca
10 maslina bez koštica
1 kašičica sušenog peršuna
1 kašičica majčine dušice
pola limuna
kašika senfa
so
biber
ulje
PODVARAK PO STAROJ RECEPTURI: Ovako su ga spremale naše bake
Priprema
U šerpi sa slanom vodom skuvajte piletinu. Izvadite piletinu i sačuvajte šolju bujona. Ohlađeno meso stavite u blender, dodajte luk, krastavčiće, masline i začine pa blendajte, postepeno dodavajući bujon. Kremastu smesu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte sok od limuna i senf. Izblendajte sve sastojke, da se ujednače, pa sipajte u činiju. Ostavite da se pašteta ohladi. Mažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu. Čuvajte paštetu u frižideru.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJBOLJI DEZERT ZA VASKRS: Kolač sa cimetom mekan kao duša

VASKRŠNJI RUČAK KOJI SVI VOLE: Rolovano belo meso

KAO OSMIŠLJENA ZA VASKRS: Bela čorba, jelo koje greje dušu

2 thoughts on “DOMAĆA PAŠTETA: Napravite sami omiljeni namaz”
Divan recept za paštetu od piletine ali isto to može i od lako skuvanog i posle očišćenog lososa da se napravi uz dodatak peršuna, malo margarina ili putera , mladog luka , belog luka, timijana , krem sira, soli i malo bibera . Kao namaz uz krekere ili štapiće celera ili šargarepe divno je i za one koji paze da se ne ugoje .
Može i sa dimljenim lososom ista stvar da se napravi .