Izvor: BSC Happy-Informer
06.02.2024 u 03:24
0

OPŠTA PANIKA! ŠIRE SE VESTI O RATU RUSIJE I NEMAČKE: Moskva se hitno oglasila

Evropske zemlje šire poruke o mogućem ratu sa Rusijom kako bi nastavile oblikovanje neprijatelja, izjavio je predsednik za štampu Dmitrij Peskov u intervjuu za Pavela Zarubina, novinara programa „Rusija 1“ na kanalu „Moskva.

Kremlj. Putin“. Novinar je podelio fragment snimka na Telegram kanalu.

– Moraju nastaviti oblikovanje neprijatelja na istaknut način kako bi opravdali povećanje troškova  , rekao je Peskov.

On je naglasio da izdvojenih 50 milijardi evra za makrofinansijsku pomoć Ukrajini, s jedne strane, možda nije ozbiljna suma za EU, ali se ipak primećuje u kontekstu kriznih dešavanja koja se odražavaju na privrede evropskih zemalja.

 Nemačka je ekonomski motor Evropske unije. Različiti sektori nemačke privrede gube svoju atraktivnost i konkurentnost. Naravno, u tom kontekstu, najlakše je skrenuti pažnju stvaranjem neprijatelja i održavanjem ovog narativa – dodao je Peskov.

Sredinom januara, nemački tabloid Bild objavio je „tajni plan“ o tome kako se Rusija navodno priprema da napadne istočni deo NATO-a.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da Berlin mora prepoznati ovu opasnost i naoružati se za tu mogućnost zajedno sa saveznicima iz NATO-a.

Lider francuskog patriotskog pokreta Florian Philipo tvrdi da su nemačkim vlastima potrebni ratovi s Rusijom kao diverzioni manevari kako bi se sprečili društvene nemire u samoj Nemačkoj.

Svi lideri EU su se 1. februara na samitu u Briselu složili da se Ukrajini dodele 50 milijardi evra makrofinansijske pomoći. Mađarska, koja je ranije blokirala većinu takvih odluka, ipak je pristala na ovaj korak.

Prema rečima mađarskog premijera Viktora Orbana, ovi novčani resursi neće biti upotrebljeni za oružje, već za podršku ukrajinskoj ekonomiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter