
Foto: pixabay
FRANCUSKI KROPMIR SA LUKOM: Originalna ideja za ručak, priprema se brzo i lako
Fenomenalan ručak oduševiće i one izbirljive.
- 1 kg krompira
- 100 g putera
- 4 kuvana jaja
- 250 g budimske kobasice
- 1 glavica crnog luka
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g rendanog parmezana
- pola kašike brašna
- 3 kašike prezli
- so
- biber
- peršun 1 veza
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove. U pleh obložen pek papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BEZ PEČENJA I KUVANJA: Najukusniji kolač od jagoda za manje od deset minuta

UKLJUČITE GA U SVOJU ISHRANU: Proleće donosi maslačak na trpezu

PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Portugalski rolat od pomorandže

RECEPT DANA: Francuska supa od luka

DORUČAK KOJI JE PRAKTIČNO DEZERT: Proteinski čia puding
