
Foto: Pixabay/Ilustracija
DA VAM PALAČINKE NE BUDU ŽILAVE: Uz pomoć ovog trika biće sočne i mekane
Poslušajte sledeće savete i biće savršene.
Koristite pogrešan tiganj
Potrebno je da koristite dobar tiganj i da ga ne ribate posle upotrebe, već samo isperete vodom, i testo se neće lepiti.
Koristite margarin ili puter
Nemojte da podmazujete tiganj za palačinke sa margarinom ili puterom, već obavezno koristite ulje.
Koristite mikser
Nemojte sastojke da mešate mikserom jer palačinke mogu biti žilave. Koristite umesto toga varjaču i smesa će biti savršena.
Stavljajte previše šećera u smesu
Ako dodajete u smesu šećer ili vanilin šećer i preterate sa količinom, palačinke mogu da se lepe za tiganj.
Pržite palačinke na jakoj vatri
Najbolje je da koristite srednju ili nisku vatru za prženje. Na prejakoj vatri mogu da zagore ili ostanu nepečene u sredini.
Nemate strpljenja
Ostavite palačinke da odstoje desetak minuta, nakon prženja, da omekšaju.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RIBA NIJE SAMO ZA POST: Laka i brza pašteta od tunjevine, savršena za užinu

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM: Kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju

RECEPT SAVRŠEN ZA POČETNIKE: Najukusniji rolat sa pekmezom

ŽITARICA PREPUNA KOLAGENA: Zdravstvene prednosti kaše od ječma
