Izvor: b92
31.03.2022 u 15:46
0

Britanci i zvanično traže od ruskih igrača da se odreknu Putina

Danil Medvedev ce britanskim vlastima morati da pruži uverenje da ne podržava Vladimira Putina da bi igrao na Vimbldonu.Vest je prakticno potvrdio ministar sporta u Vladi Velike Britanije, Najdžel Hadlston.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je u izjavi za „Miror“ rekao da ce svi pojedinacni ucesnici iz Rusije i Belorusije morati da pruže uverenje da ne podržavaju Putunov režim kako bi igrali na britanskom tlu.To bi zahtevalo od svih tenisera i teniserki da „dokažu neutralnost“, te da ne podržavaju i ne primaju novac od Putina i ruskih vlasti.

Prakticno, to ce sve tenisere iz ove dve zemlje staviti u vrlo tešku poziciju, jer bi u slucaju javnog izjašnjavanja mogli da imaju problema u svojoj zemlji.“Poslali smo zahtev telima vlade koji se ticu ruskih i beloruskih sportista koji žele da se takmice u Velikoj Britaniji, moraju da dokažu da su nezavisni i neutralni.

Želimo da dobijemo pismenu izjavu da ne dobijaju novac od Putina, Rusije i Belorusije i da nece pricati afirmativno o njima. Ako kažu da su neutralni, želimo da dobijemo uverenje da su zaista neutralni i da nemaju nikakve veze sa Putinom.

Ako neki sportovi odluce da zabrane takmicenje ruskim i beloruskim sportistima, mi cemo to podržati“, rekao je Hadlston. Grend slemovi mogu da slede drugacija pravila od ATP i WTA, pošto ih organizuje ITF, mada je Vimbldon do sada sledio sva uputstva britanske vlade tokom pandemije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter