Izvor: Happy BSC
01.04.2022 u 10:38
0

SAUČEŠĆE PORODICAMA NASTRADALIH, DRŽAVA ĆE IM POMOĆI! Zorana Mihajlović i direktor rudnika za HAPPY otkrili nove detalje

U nesreći koja se jutros dogodila u rudniku uglja “Soko” kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a 18 je povređeno, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

U nesreći su poginuli rudari D.Z. (43), N.T. (37), R.G. (47), P.P. (31), B. Č. (56), B. Z. (55), B.Ž. (59) i B.S. (34).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ostali rudari, koji su se u trenutku nesreće nalazili u oknu, izvučeni su, a povređenima se pruža medicinska pomoć.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike u tehničkoj Vladi Zorana Mihajlović obišla je rudnik u kojem se nesreća dogodila i izrazila saučešće porodicama stradalih rudara.

– U ime Vlade Srbije, u ime svih nas i svoje lično ime izražavam saučešće porodicama stradalih. Država će pomoći koliko god je moguće porodicama. Ovo je težak trenutak za sve ljude koji su ovde, ali i za sve nas. Inspekcija, policija i svi nadležni organi su na licu mesta i rade sve što je neophodno kako bismo nakon istrage znali tačne uzroke tragedije – rekla je Mihajlović za Happy TV.

Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, rekao je da se rudarska nesreća u jami rudnika “Soko“, dogodila nešto posle četiri sata ujutru u delu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

– Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor. Izražavam saučešće porodicama nastradalih rudara, tu smo za njih u bilo kom momentu – rekao je Spasić za Happy TV.

Drago Milinković, direktor rudnika „Soko“, rekao je da je rudnik izgubio osam vrednih radnika i izrazio saučešće porodicama stradalih rudara.

– Mere bezbednosti koje preduzimamo u rudniku su na najvišem nivou, ali ovog puta se desilo naglo izdvajanje metana i nismo ništa mogli da uradimo – kaže Milinković.

Direktor Aleksinačkih rudara Nemanja Denić rekao je da radnici Aleksinačkih rudnika izvode radove u rudniku „Soko“ i deo su tog kolektiva.

– Mere se maksimalno poštuju, ali su ovo situacije koje je nemoguće predvideti – rekao je Denić i izrazio saučešće porodicama nastradalih rudara.

Rudarski inspektor i drugih nadležni organi su na terenu i ispituju uzrok nesreće.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter