Izvor: SPUTNIK
11.05.2024 u 22:09
0

Eksplozije u Odesi, Krivom Rogu i u Sumiju; ukrajinske trupe se povlače u Harkovskoj oblast

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 808. dan. Nastavljaju se borbe na svim delovima fronta a ruske snage napreduju u svim pravcima, dok Kijev trpi ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Najintenzivnije borbe vode se u harkovskom pravcu.

Najmanje tri civila su poginula, a osmoro je povređeno u napadu ukrajinskih snaga na restoran u Donjecku, naveo je vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin na svom Telegram kanalu.
„Usled direktnog pogotka u restoranu ‘Paradajz’ u Kirovskom okrugu u Donjecku, ubijena su tri civila: žena (zaposlena u restoranu) i dva muškarca (posetioci)“, istakao je Pušilin, prenela je agencija RIA Novosti.
Prema njegovim rečima, povređeno je osam osoba – devojčica rođena 2012, muškarci rođeni 1979, 1984, 2003, 2005, žene rođene 1986, 1988, 1980, a povrede su lakše i srednje. Pušilin je istakao da je jedna od američkih raketa „hajmars“ pogodila sam restoran, a druga oštetila krov nedovršene zgrade u blizini.

Vazdušna opasnost proglašena je u tri ukrajinske oblasti, podaci su ukrajinskog Ministarstsva za digitalnu transformaciju.
Kako prenose mediji, eksplozije su odjekivale u gradovima Sumi, Odesa i Krivi Rog.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter