Izvor: ALO
29.05.2024 u 13:20
2

PRETRESI U EVROPSKOM PARLAMENTU Policija u kancelarijama u Briselu i Strazburu, sumnjaju na Ruse

Policija je pretresla danas kancelarije jednog službenika Evropskog parlamenta u Briselu i Strazburu kao i njegovu rezidenciju u Belgiji, u okviru istrage o navodnom ruskom mešanju i korupciji.

„Pretresi se sprovode u okviru slučaja o mešanju, pasivnoj korupciji i članstvu u kriminalnoj organizaciji, kao i u vezi sa indikacijama o ruskom mešanju, pri čemu se, kako se sumnja, stupalo u kontakt sa članovima Evropskog parlamenta i plaćalo im se da promovišu rusku propagandu preko portala Vojs of Jurop“.

„Postoje indikacije da je službenik Evropskog parlamenta imao značajnu ulogu u ovome“, saopštila je belgijska policija, prenosi Politiko.Evropska unija je pre dva dana sankcionisala portal Vojs of Jurop sa sedištem u Pragu i dva povezana preduzetnika, Viktora Medvedčuka i Artema Marčevskija, sa obrazloženjem da portal predstavlja „alat ruske propagande“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PRETRESI U EVROPSKOM PARLAMENTU Policija u kancelarijama u Briselu i Strazburu, sumnjaju na Ruse”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter