Izvor: TANJUG
01.06.2024 u 15:29
0

SUKOB JE SVE BLIŽI: Još jedna evropska zemlja poklanja avione F-16 Ukrajini uz poruku- „Možete da ih koristite da gađate mete u Rusiji“

Holandija poklanja 24 lovca F-16 ukrajinskim vazduhoplovnim snagama da ih koriste za mete u Rusiji, izjavila je danas ministarka spoljnih poslova Holandije Hanke Bruins Slot, prenose holandski mediji.

Ona je za ANP dodala da za ovu odluku nije potrebno odobrenje Sjedinjenih Američkih Država, a upotreba aviona nije ograničena ni na granicu blizu Harkova, kao što je slučaj sa američkim oružjem.

Avion F-16 je američke proizvodnje, pa SAD imaju uticaj na odluke o njegovoj upotrebi, i dugo su stopirali isporuku F-16 Ukrajini, ističe holandski medij.

„Ali, ograničenja o tome gde Ukrajina može da ih koristi nikada nisu bila predmet razgovora“, rekla je Bruins Slot.

Časiv Jar Ukrajina Rusija rat Foto:Tanjug/Ukraine Patrol Police via AP
P

Odlazeća ministarka demantuje prethodne izveštaje da SAD treba da odobre isporuku ovih lovaca.

Ukrajina očekuje da će dobiti 30 belgijskih F-16, ali sme da ih koristi samo protiv ciljeva u Ukrajini, jer to su uslovi koje je Belgija postavila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter