Izvor: kurir
20.06.2024 u 14:20
0

NATO U ŠOKU: Klaus Johanis odustao, a holandski premijer Mark Rute dobija prestižnu funkciju!

Rumunski predsednik Klaus Johanis nedavno je povukao svoju kandidaturu za generalnog sekretara NATO, čime je otvorio put holandskom premijeru Marku Ruteu da preuzme tu funkciju. Holandski premijer je dugo bio smatran favoritom za ovu poziciju, a sada se očekuje da formalno preuzme ulogu generalnog sekretara NATO. Jens Stoltenberg, trenutni generalni sekretar NATO, nedavno je pružio podršku Ruteu kao kandidatu za tu funkciju, opisujući ga kao „vrlo jakog kandidata“.

KOJE POKLONE SU RAZMENILI PUTIN I KIM: Od servisa za čaj preko bisti pa sve do luksuzne limuzine

Stoltenberg je na konferenciji za novinare sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom izrazio podršku holandskom premijeru Ruteu kao svog naslednika. Trenutno je 29 zemalja članica NATO podržalo Rutea kao Stoltenbergovog naslednika, dok su Mađarska, Slovačka i Rumunija bile poslednje koje su se opirale toj opciji. Stoltenberg je istakao da nije na njemu da bira svog naslednika, ali je istakao da Rute poseduje obilje iskustva kao premijer, te da je stoga vrlo jak kandidat za ovu poziciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter