Izvor: SPUTNIK
20.06.2024 u 18:41
0

MIROVNI PREDLOG ZA UKRAJINU NEĆE VEČNO TRAJATI: Putin upozorio jasnom porukom

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je reakcija Zapada na njegove mirovne inicijative očekivana, ali će razumni političari razmišljati o njima ako žele da okončaju sukob u centru Evrope.

„Što se tiče reakcije naših takozvanih partnera, rekli ste da nisam očekivao. Baš suprotno, očekivao sam upravo takvu reakciju u prvoj fazi. Šta će biti kasnije, vreme će pokazati. Sve će zavisiti od situacije na terenu. Mislim da će neki razumni političari ipak razmišljati o tome da li su predlozi koje sam dao realni, objektivni i u skladu sa interesima ugovornih strana i cele Evrope, između ostalog, da li oni zaista želi da okončaju sukob u centru Evrope“, rekao je Putin na konferenciji za novinare.

„Nada da će biti održani pregovori iza zatvorenih vrata sa zapadom – nisu se opravdali“, istakao je on.

Po njegovim rečima, predlog Rusije za rešavanje krize u Ukrajini neće zauvek stajati na stolu. Rusija je spremna da nastavi dijalog sa ukrajinskom stranom na bazi Istanbula i Minska, izjavio je Putin.
„Ne mislim da će takav nihilizam u vezi sa našim predlozima ostati zauvek, nešto će se sigurno promeniti, uključujući i naši uslovi, u zavisnosti od situacije na zemlji“, objasnio je on.
Ako je uslov Kijeva za pregovore povlačenje ruskih snaga – to se nikada neće desiti, objasnio je on.
Kao odgovor na isporuke zapadnog oružja Ukrajini, Rusija ne isključuje slanje oružja u druge zemlje – „neka Zapad razmisli, gde će ono završiti“, istakao je ruski lider.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter