NJOKE U PARADAJZ SOSU. Donosimo vam originalni italijanski recept
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 250 g brašna
Za sos:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
ŠTA JE NAJBOLJE JESTI TOKOM LETNJIH VRUĆINA: Spisak namirnica koje hlade telo
Priprema
Sečen krompir stavite u šerpu. Posolite i kuvajte, sve dok ne postane mekan. Onda ga procedite i ispasirajte. Dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa zamesite testo. Podelite testo na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. Rolajte testo gore dole dok ne dobijete oblik. Zatim ga isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu sa ključalom vodom. Gotove su čim isplivaju na površinu. Dinstajte luk na zagrejanom ulju, u većem tiganju, sve dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Nalijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Sve promešajte pa kuvajte još 5-10 minuta. Dodajte u sos proceđene njoke i kuvajte još minut, dva. Na kraju, pospite parmezanom. Služite toplo. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74