Izvor: kurir
10.07.2024 u 09:54
0

SRBIJA DOSLEDNA, VODI URAVNOTEŽENU SPOLJNU POLITIKU: Samouvereno je poručio Marko Đurić

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je za Bi-Bi-Si da je Srbija zemlja koja dosledno vodi uravnoteženu spoljnu politiku, zasnovanu pre svega na očuvanju sopstvenih nacionalnih interesa, pa tako i kada je reč o ratu u Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji.

Đurić je istakao da je Srbija dosledna u osudi svih akcija suprotnih Povelji Ujedinjenih nacija, kao i u potvrđivanju podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

LITIJUM JE MOŽDA NAJVEĆA ŠANSA KOJU IMAMO: To je strateško pitanj, pogledajte odluke Nemačke, Portugalije, Francuske…

Podsetio je da je Srbija prihvatila više hiljada ukrajinskih izbeglica, kojima je postala utočište, kao i da pomaže Ukrajini na različite načine.

Vodimo uravnoteženu spoljnu politiku, što znači da pre svega vodimo računa o svojim interesima“, naglasio je Đurić koji učestvuje na Samitu Natoa u Vašingtonu.

Na pitanje da li će se Srbija pridružiti zapadnim sankcijama protiv Rusije, Đurić je podsetio da je Srbija još na samom početku sukoba odlučila da zauzme principijelan stav, koji, ponovio je, podrazumeva osudu svih akcija suprotnih Povelji UN, uz vođenje nezavisne spoljne politike, uz osudu rata i podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter