Izvor: KURIR
12.07.2024 u 07:35
0

SVEDOCI DANAS GOVORE O ZLOČINU U „RIBNIKARU“:Nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazan nastavak suđenja Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja.

Optužnicom je obuhvaćen i instruktor u streljani Nemanja Marinkoviću koju je, kako se sumnja, otac dovodio trinaestogodišnjeg sina da uči da puca i on se tereti za davanje lažnog iskaza, dok je vlasnik streljane sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, za isto krivično delo.

Otac dečaka ubice, Vladimir Kecmanović, podsetimo, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u prtivoru od 3. maja prošle godine, kada je uhapšen.

Miljana Kecmanović, optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

TEKST ENGLESKOG NOVINARA O KOJEM BRUJI VIMBLDON: „Neću da se izvinjavam što se divim Đokoviću“

Roditelji dečaka ubice, podsetimo, iznoseći odbranu negirali su krivicu. Sve prisutne u sudnici, prema informacijama Kurira, šokirali su izjavama koje su davali.

Majka je na pitanje otkud njen DNK odgovorila „pustite mašti na volju“, dok je njen suprug Vladimir Kecmanović tražio da mu se obraćaju s poštovanjem „jer je on cenjeni doktor“.

– Pošto je ispitivanje okrivljenih završeno, danas bi u sudnici trebalo da se pojave prvi pozvani svedoci, među kojima je nastavnica iz šlole – kaže izvor Kurira.

Podsetimo, tokom istrage je kao svedok saslušan i tada trinaestogodišnji ubica i to putem video linka koji je upostavljen sa klinikom na koju je smešten posle masakra koji je počinio.

– Najverovatnije on će svedočiti i tokom sudskog postupka. Kao najbliži srodnik optuženih, on je mogao da odbije da govori, ali je odlučio da svedoči u postupku protiv roditelja – dodaje naš sagovornik.

Suđenje je, kako je Kurir pisao, odlukom sudskog veća zatvoreno za javnost. Roditelji ubijene dece prisustvuju ročištima, a sami su postavljali i i pitanja Vladimiru i Miljani Kecmanović, pošto su oni odbili da odgovaraju na ono što imaju da ih pitaju advokati koji zastupaju oštećene porodice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter