Izvor: Alo
12.07.2024 u 18:41
0

KINA UVELA SANKCIJE: Svetska sila se osvetila!

Danas je stiga nemila vest za SAD.

Kako javlja Centralna televizija Kine, Kina je danas uvela sankcije za šest američkih vojno-industrijskih kompanija zbog prodaje oružja Tajvanu.

SVI SU STAJALI I BULJILI U JEZIVI PRIZOR: Užas u Poljskoj, pala letelica prilikom obuke

U saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova, čiji tekst citira TV kanal, navodi se da su SAD nedavno „obnovile prodaju oružja kineskom regionu Tajvana“.

U saopštenju se dodaje da se obim potezom ozbiljno krši princip „jedne Kine“ i tri zajednička kinesko-američka saopštenja.

Osim toga, predstavlja ozbiljno mešanje u unutrašnje stvari Kine i nanosi štetu kineskom suverenitetu i teritorijalnom integritetu.U skladu sa zakonima Narodne Republike Kine, „Peking je odlučio da preduzme kontramere protiv niza relevantnih kompanija i višeg menadžmenta“.

SAD ranije dodale šest kompanija na listu trgovinskih ograničenja

Podsetimo, kako je navedeno  u saopštenju vlade u Vašingtonu,  SAD su ranije dodale šest kompanija na listu trgovinskih ograničenja, među kojima i četiri zbog veza sa obukom kineskih vojnih snaga-

U saopštenju se istaklo da se radi se o po dve kompanije iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i po jednoj iz Južne Afrike i Velike Britanije, preneo je Rojters.

Za kompanije koje su stavljene na spisak poznat kao „Lista entiteta“, odnosno pod ograničenje trgovine Ministarstva trgovine, neophodne su dozvole za isporuku američke robe i tehnologije, a takvi zahtevi uglavnom budu odbijeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter