Izvor: Kurir
12.07.2024 u 21:02
0

MERE OBEZBEĐENJA NA NAJVIŠEM NIVOU: Blažiću sude u zatvoru, advokat otkrio reakciju roditelja ubijenih!

Suđenje Urošu Blažiću koji je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet, a 12 žrtava teško ranio, zakazano je za 26. jul i biće održano u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde su mere obezbeđenja na najvišem mogućem nivou, a advokat koji zastupa nekoliko oštećenih porodica, Stefan Stefanović, za Kurir kaže da im to ipak malo olakšava čitavu situaciju.

– S jedne strane, s obzirom na mere obezbeđenja koje su jako visoke s obzirom da je suđenje iz Višeg suda u Smederevu premešteno u sudnicu Okružnog zatvora, roditeljima je to ipak olakšavajuća okolnost – kaže Stefanović za Kurir i dodaje:

BIO JE ČOVEK SATKAN OD TOPLINE I INTEGRITETA: Žena se oprostila od Srbina poginulog u avionskoj nesreći na Floridi

– Opuženi, oštećeni, punomoćnici i branioci, svi ulazimo na različite ulaze, a postoji čak pet krugova provere bezbednosti. S te strane, da neće morati da im budu blizu i da će biti u odvojenim delovima sudnice koja su zastakljena, svakako je bolje.

Kako nam je objasnio, sa druge strane, očekuje se da je bez obzira na sve za njih ovaj proces jako emotivan.

– Svakako je da to nije dovoljno kako bi za njih ovo bilo na bilo koji način „lako“. Naboja emocija će sigurno biti. Ipak, zadovoljni smo što je zakazano i ročište nakon ovoga koje će se održati u avgustu i taj ritam je za porodice zadovoljavajući, očekujemo da bude osuđen u najkraćem roku – rekao nam je advokat Stefanović.

Da podsetimo, i pored svih bezbednosnih provera na ulazu u zgradu smederevskog suda tog 23. maja, ali i detaljnog pretresa ulaska svakog člana koji je dobio poziv da prisustvuje pripremnom ročištu u samu sudnicu, došlo je do incidenta. Nakon što su svi već ušli u sudnicu, okovani lancima na rukama i nogama, i sa pancirima na sebi pognute glave u pratnji deset čuvara ušli su u sudnicu okrivljeni. Međutim, kada su ožalošćeni videli ubicu svoje dece skočili su ka njemu.

Stražari su odmah reagovali i trčećim korakom odveli okrivljene u sigurnu prostoriju koji su se u nekoliko navrata okretali da vide šta se dešava.

Nekolicina čuvara ostala je da svojim telima zadržava roditelje žrtava u sudnici, a u pomoć su im pristigli ostali čuvari koji su pravili štit na vratima prostorije.

– Drama je trajala svega 15 sekundi! Kada su roditelji videli okovanog ubicu svoje dece onako emotivno, besno i slomljeno su reagovali. Nastala je galama i cika, čula se treska srušenih stolica i stvorila se neverovatna gužva, a pojedine majke počele su da padaju kao pokošene kada su videle ubicu svoje dece. Scena je bila jeziva, neke od žrtve koje su teško povređene u maskaru počeli su da plaču i da se tresu, jer su se opet sreli „oči u oči“ sa ubicom – naveo je ranije naš sagovornik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter