Izvor: alo
13.07.2024 u 07:25
0

RODITELJI SAMI SAHRANILI VEHABIJU: Dve kese šljiva,sveće, vino i krst

Miloš Žujović (25), koji je preuzeo ime Salahudin, počinio je stravičan teroristički napad ispred izraelske ambasade, a dve nedelje kasnije sahranjen je na lokalnom groblju u Maloj Vrbici odakle je rodom

Vehabija Miloš Žujović (25), koji je preuzeo ime Salahudin i koji je nedavno izvršio teroristički napad ispred izraelske ambasade u Beogradu, sahranjen je juče na lokalnom groblju u selu Mala Vrbica, a pokopu su prisustvovali samo njegovi otac i majka, uz veliki broj pripadnika policije i bezbednosnih službenika. Žujović je sahranjen na pravoslavnom groblju uz pravoslavne običaje, a na njegovom grobu je postavljen krst preko kojeg je bio vezan beli šal!

Teroristički napad dogodio se 29. juna u Beogradu, kada je Miloš Žujović samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) ispred izraelske ambasade. Iako ranjen, sa strelom u vratu, Jevremović je uspeo da spreči pomahnitalog vehabiju da napravi veće krvoproliće i u samoodbrani ga je usmrtio.

Žujović je kod sebe imao nož, a dve nedelje posle napada pripadnik vehabijskog pokreta sahranjen je na lokalnom groblju u Maloj Vrbici kraj Mladenovca, odakle je mladić rodom i gde je živeo pre nego što je prešao u Islam.

Žujović je sahranjen na pravoslavnom groblju, uz pravoslavne običaje samo uz prisustvo oca Zorana i majke Biljane.

Kako smo saznali na licu mesta, i sam otac je učestvovao u zatrpavanju sanduka svog sina, a kako smo ranije pisali, neki od lokalnih

grobara odbijali su da ga sahrane. Meštani sela Mala Vrbica bili su protiv toga da se mladić pokopa u njihovom selu i na njihovom groblju, zbog čega su čak najavljivali i proteste.

Žujović je ipak sahranjen po hrišćanskim običajima i stavljen mu je krst na grob sa starim imenom i prezimenom. Pored groba ostavljena je rakija, flaša s vodom, dve kese sa šljivama i snop velikih crkvenih sveća i flaša vina koje je služilo za prelivanje groba, u skladu sa pravoslavnim običajem. Na krstu je uvezan i beli šal.

KUVAĆEMO SE SAMO TAKO: Temperatura ide na +40, samo ovaj deo Srbije na udaru nevremena

Roditelji u crnini mirno su stajali kroj groba i oprostili se od sina, bez sveštenika, a oko groblja je bilo veliko prisustvo policijskih službenika. Otac je viđen kako nosi lopate ka vozilu, u kojem su bili pojedini lokalni grobari koji su mu ipak pomagali da pokopa sina. Istim automobilom su Zoran i Biljana odvezeni sa groblja.

– Po obavljenoj sahrani, dok je otac s grobarima uređivao Milošev grob, majka se sklonila malo u hlad, odnosno ispod krošnje drveta. Kada se sve završilo, roditelji su došli do policajaca koji su obezbeđivali sahranu te su im zahvalili što je sve proteklo bez nekog incidenta – objašnjava naš izvor.

Meštani su danima bili ogorčeni zbog želje roditelja da on bude sahranjen na njihovom groblju. Mnogi su se bunili da im osumnjičeni za terorizam počiva pokraj bližnjih.

– Meštani ne žele da on bude sahranjen na mesnom, našem groblju. Najavljuju proteste, ne znam kako će se sve završiti. Počeo sam da kopam grobnicu. Šta ću. Ja ću ga sahraniti. Nema ko drugi – pričao je ranije uplakani otac Zoran za medije.

Podsetimo, gnusni napad dogodio se 29. juna oko 11 sati u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića u Beogradu, ispred ambasade Izraela. Napadnut je i teško ranjen pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović, koji je obezbeđivao ambasadu i sedeo u kućici ispred nje.

On je obezbeđivao ambasadu Izraela i sedeo je u kućici koja se nalazi ispred zgrade. N. N. lice je više puta prilazilo policajcu i pitalo ga gde je muzej i slično, te odlazio, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, nosio je kesu sa sobom i iz nje izvadio samostrel i ranio policajca – rekao je Dačić nakon napada.

Ubrzo je utvrđeno da je reč o Milošu Žujoviću iz Mladenovca koji je pre četiri godine prešao u islam i prešao u Novi Pazar da živi, gde se zatim i oženio ženom koja je poreklom iz Plava u Crnoj Gori. Dobio je jednog sina, a u vreme izvršenja terorističkog napada njegova supruga je uveliko bila trudna s drugim detetom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter