Izvor: SPUTNIK
13.07.2024 u 08:09
0

ZAPADNE RAKETE SU DOSPELE U RUKE RUSKIH INŽENJERA: Proučene karakteristike „storm šedou“

Ruski stručnjaci, koji proučavaju krstareće rakete „storm šedou“, utvrdili su karakteristike rada upravljačkih blokova i sada mogu da razlikuju modifikacije tih raketa, rekao je za Sputnjik inženjer, stručnjak za oružje.

„Sa ovog bloka će biti demontirani prekidač i sve električne šeme zajedno sa žicama kako bi se izvršila objektivna kontrola izmena u budućim konstrukcijama rakete“, rekao je naš sagovornik.

Kako je dodao, glavni cilj analize je da se odrede moguće modifikacije i radne karakteristike upravljačkih blokova.
„Kada budemo analizirali sledeću raketu, znaćemo da li je to primarna verzija ili je bilo nekih izmena u konstrukciji. Da li su korišćeni novi blokovi ili su postavljene zamke. To će nam pomoći da vidimo šta se promenilo. Svaki blok će biti pojedinačno analiziran“, istakao je stručnjak.
„Storm šedou“ je stelt krstareća raketa koja se lansira iz aviona. Domet joj je od 250 do 560 kilometara, u zavisnosti od modifikacije. Napravile su je Francuska i Velika Britanija (u Francuskoj se zvala Skalp i proizvodio je koncern MBDA). Ukrajinske oružane snage aktivno koriste „storm šedou“ od prošle godine.
Kako je izvestio general-potpukovnik Andrej Semenov, komandant snaga PVO i protivraketne odbrane Rusije, te krstareće rakete mogu tajno da dolete do cilja uz pomoć američkih navigacionih satelita.
Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je ranije da bi Moskva mogla recipročno da odgovori na isporuke oružja dugog dometa Ukrajini. Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je Putin.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter