Izvor: SPUTNIK
13.07.2024 u 13:19
0

ZELENSKOM SRUŠENI SVI SNOVI: „Zastareli F-16 neće preživeti“

Američki lovci F-16, koji su obećani Kijevu, već su zastareli za sukobe sa velikim vojnim silama i teško da će preživeti u vazdušnom prostoru koji je pod kontrolom Rusije, piše „Nešenal interest“.

„Čim Ukrajinci uđu u vazdušni prostor koji kontrolišu Rusi, vrednost F-16 će se značajno smanjiti, kao i verovatnoća da preživi. U sukobu sa velikom silom F-16 će ostati na rezervnoj klupi“, piše kolumnista Harison Kas.
Kako ističe, glavni problem F-16 je što je previše vidljiv za sisteme za detekciju. Avion je napravljen tokom Hladnog rata i nije predviđen da se suprotstavi savremenim sistemima. Po mišljenju Kasa, takva letelica jednostavno neće preživeti u borbi protiv vojske koja je tehnološki napredna.
Novinar upozorava Kijev da dobri rezultati F-16 u Iraku i Avganistanu ništa ne govore o mogućnostima aviona protiv PVO ruske vojske.
„F-16 neće postati čarobni štapić za Zelenskog“, zaključio je kolumnista.
Američki državni sekretar Entoni Blinken nedavno je izjavio da će borbeni avioni F-16 stići u Ukrajinu ovog leta.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter