Izvor: Informer
14.07.2024 u 09:43
0

PRIPREMAN ATENTAT I NA RUSKOG PREDSEDNIKA: Svi su na listi za odstrel!

Pokušaj atentata na predsednika Rusije Vladimira Putina, o kojem je govorio načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov, pripreman je američkim novcem, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Juče je jedan od lidera kijevskog režima Budanov otvoreno priznao da su ukrajinski obaveštajci pripremali atentat na ruskog predsednika. Dakle, ovaj pokušaj ubistva je pripreman, opet, američkim novcem, bez kojeg nema nikakvih štetnih aktivnosti Glavne obaveštajne uprave, Službe bezbednosti Ukrajine i ukrajinske vlade uopšte – istakla je diplomata.

MOŽEMO DA ZANEMARIMO NEKE GREŠKE: Zelenski se oglasio nakon Bajdenovog velikog gafa

Osim toga, komentarišući izjavu sina Roberta Kenedija Mlađeg, Bobija Kenedija, o nesposobnosti američkih obaveštajnih službi da zaštite predsedničkog kandidata, Zaharova je predložila da bi SAD trebalo da usmere finansijska sredstva umesto na Oružane snage Ukrajine – na svoju sopstvenu policiju i druge službe koje treba da obezbeđuju red i zakon.

Ona je naglasila da su SAD finansiranjem i nekontrolisanim isporukama oružja Ukrajini same stvorile terorističku strukturu „kijevski režim“.

– To je mašina za ubijanje, eksplozije, razaranje, terorističke napade i na političke ličnosti i na civilno stanovništvo. Koliko vredi samo sajt ‘Mirotvorac’, koji radi pod pokroviteljstvom Amerikanaca. To je bukvalno tabela likvidacije novinara i javnih ličnosti. Sjedinjene Američke Države moraju da izvrše inventar svoje politike podsticanja mržnje prema političkim protivnicima, zemljama i narodima i sponzorisanju terorizma. Već zvone zvona za Vašingtonom! – zaključila je Zaharova.

Budanov je ranije izjavio da su ukrajinske specijalne službe bezuspešno pokušale da izvrše atentat na Putina. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući izjavu Budanova, istakao da je bezbednost ruskog predsednika na odgovarajućem nivou. Prema njegovim rečima, sve pretnje kijevskog režima su očigledne.

Na predsedničkog kandidata i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u subotu je izvršen pokušaj atentata tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Tramp je ranjen u uho, a napadača su ubili pripadnici američke tajne službe, koja je posebno zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter