Izvor: b92
14.07.2024 u 10:50
0

Vučić na Poslovnom forumu Srbije i Egipta VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zvaničnoj poseti Egiptu učestvuje na srpsko-egipatskom poslovnom forumu.

Na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu učestvuje 87 kompanija, od čega je 39 srpskih, a 48 egipatskih.

„Znam da se snovi ostvaruju, imao sam isti prikaz u svojoj zemlji. Ja sam počastvovan što sam ovde. Prepoznajemo i vidimo novu eru naših odnosa sa Egiptom“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je pozvao egipadske kompanije da učestvuju na izložbi EXPO2027.

„Pozovamo vas na učestuvujete na izložbi EXPO2027. Srećan sam što čujem da su neke kompanije već pokazale interesovanje. Srbija će u najkraćem roku početi ponovno letenje između Egipta i Srbije“, rekao je Vučić.

„Očekivali smo stopu rasta veću od 4 odsto i to je veća stopa rasta kada se uporedimo sa ostalima. Nadam se boljim rezultatima u budućnosti. Nije lako privući nove investicije jer je stopa rasta u Evropi značajno manja nego što je bila“, rekao je predsednik Srbije.

On je istakao da otvaranje novih tržišta od velikog značaja.

„Sporazum o slobodnoj trgovini je dobar temelj za bolji razvoj obe zemlje. Moramo mir da sačuvamo po svaku cenu“, rekao je Vučić

Na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu učestvuje 87 kompanija, od čega je 39 srpskih, a 48 egipatskih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter